Mennyibe kerül egy hasonló tiny house? külön érdekelne kb az alapanyag, meg a munkadíj. Nem konkrét összegre gondolok, hanem egy hozzávetőlegesre.
"Az off-grid verziók ára nettó 40 000 eurótól (kb. 14,5 millió forinttól) indul, idővel pedig szeretnék bővíteni a kínálatot különböző háztípusokkal. „Ha gyártáskapacitásunk utol tudja érni magát, szeretnénk majd szélesíteni a termékpalettát, de erre feltehetőleg 2022-től lesz lehetőségünk” – mondja Norbert."
Ez ilyen látványkonyha - vagy Pinterest-építészet: képen jól néz ki, de gyakorlatilag ugyanannak a szerkezetnek az utóda, mint amit Magyarországon ifjúsági- meg úttörő táboroknak építettek könnyűszerkezetes faházakat - biztos te is szállták meg ilyenben: [link]
Itt annyit tesznek hozzá, hogy megtoldják egy giga méretű hőszigetelt ablakkal meg skandináv stílusú belsőépítészettel, kontrasztos homlokzattal (világos lakk + sötét acél). 10-15 millió forintból ki lehet hozni, de ne csodálkozz, ha pár éven belül ahogy múlik a divat rohadt ciki és értéktelen lesz.
Úgy, hogy mindent én csináltam a vízvezetéktől a nemesvakolatig, 6X6 méter alapterülettel 4.5méter magassággal, alap nélkül cölöpökön, kijöttem 10millióból, de asztalos vagyok, a teljes bútoromat teljesen ingyen, sok építőanyagot pedig bontott “ingyen elvihető” gerendákat, így lett olyan szerencsém, hogy a háló galériáját pl olyan tölgyfából csináltam, aminek az aljába be van vésve az egyik gerendára, józsi és mari 1887…
Ingyen elvihető volt, pedig ez a faanyag alapjáraton érne vagy 1-2milliót.
Annyi, hogy én erdélyben vagyok erőteljesen külterületen, ide nem kellett semmi engedély, semmi tervezés, uh a felesleges körök itt nincsenek meg, + itt még működik a kaláka szóval ha valamihez nem értek, akkor szólok a faluban az illetékesnek aztán én beállítom a nyílászáróit, amíg ő megcsinálja nálam… pl a villany bekötést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!