Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Betörés esetén mi a teendő?

Betörés esetén mi a teendő?

Figyelt kérdés
Úgy értem ezt a kérdést,hogyha betörnek megrongálják az ablakot,bejárati ajtót...előbb értesíteni kell a biztosítót,megvárni mig kijönnek?Vagy meglehet csináltatni addig ezeket a dolgokat?
2010. szept. 9. 13:23
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni,hogy nem ott lakunk hétvégi ház,ha ez számít.
2010. szept. 9. 13:29
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A legelső a rendőrség, ők kijönnek, helyszínelnek. Közben már értesítheted a biztosítódat is, de általában úgyis csak a rendőrségi feljelentéssel együtt foglalkoznak veled. Utána a kár mértékétől függően eldöntik, hogy ők iskülön kiküldenek-e egy kárszakértőt, vagy elfogadják a számláidat (mostanában elég sok kifizetésük volt az árvizek miatt, úgyhogy valószínűleg a spórolás miatt minden kárbejelentést saját szakértővel felülvizsgáltatnak)
2010. szept. 9. 13:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Előszöris ne nyúlj semmihez, ne mozdíts el semmit, amíg a rendőrség meg nem érkezik, nem végzi el a helyszínelést. Csak utána jöhet a biztosító.
2010. szept. 9. 13:53
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

És azonnal jönnek?Vagy ott tárva nyitva marad minden,ha esetleg napokkal később tudnak csak jönni?

Hál Istennek nem volt még ilyenben részem,azért vagyok ilyen tudatlan.

2010. szept. 9. 13:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok megint.

Ha felhívod a biztosítót, elmondják, hogy ki akarnak-e jönni, mikor tudnak kijönni, és addig - szigorúan a rendőrségi helyszínelés után! - hogyan védheted az ingatlant, mit javíthatsz vagy cserélhetsz, stb. Mindent előre egyeztess a biztosítóddal, mert utólag bármibe beleköthetnek, ha nem az ő igényeik szerint cselekedtél! De, mint azt már ketten is írtuk, hívd ki gyorsan a rendőrséget, ők azonnal jönnek!

2010. szept. 9. 14:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Mikor elütött a buszsofőr egy kutyát és sérült a busz ott is ki kellet hívni a rendőrséget. Ott se hagyhatta a buszt míg a biztosító ráér, ezért a rendőrség csinált a fene tudja hány képet aztán gondolom aszerint ítélték a biztosítás összegét, gondolom itt is így kéne lennie. Mert úgy télleg nem lehet hagyni, ráadás nem nyár van, hogy az ember azt mondja, egyefene kinn alszunk! (Főleg ha faház, mert én a mi kerti faházunkba már nagyon fáztam azért jöttünk vissza a panelba aludni).
2010. szept. 9. 14:13
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

mi a tennivaló, ha káresemény történik?

Ha káresemény történik, hívja haladéktalanul biztosításközvetítőjét, akinek telefonszáma a kötvényén megtalálható.

A bejelentéssel fordulhat a Biztosító központi irodájához is a ******* telefonszámon, valamint bejelentheti a kárt faxon a ******* faxszámon, továbbá e-mail-ben a honlapukon a [link] oldalon.

A biztosítási eseményt legkésőbb két munkanapon belül be kell jelentenie a Biztosító felé.

Speciális teendők adott káresemények bekövetkezésekor:

Betöréses lopás- vagy rablás esetén a káreseményt be kell jelenteni a rendőrségnek is.

Káresemény észlelése esetén meg kell tenni minden olyan szükséges intézkedést, amellyel meg lehet akadályozni a további károk keletkezését. A károk megelőzésére és elhárítására a jó gazda gondosságán túl a hatályos jogszabályok, óvórendszabályok, hatósági határozatok, szabványok az irányadók.

2010. szept. 9. 14:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha rendesen körbe fényképezed akkor elfogadják azt is mindig.
2010. szept. 9. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!