Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hova lehet kidobni egy régi,...

Hova lehet kidobni egy régi, használhatatlan kagylót?

Figyelt kérdés

Most újítsuk fel a nemrég vett lakásunkat és kicsit dilemmába kerültünk annak kapcsán, hogy hova lehet kidobni a fürdőszobai kerámia, illetve a konyhai fém mosogatót.

Mindkettő olyan állapotba van, hogy az biztos, hogy ingyen se kellene senkinek (a porcelánt szét is kellett ütni, a fém pedig penészes és rohadó félbe van), tehát eladás nem opció. Sima kukába bele lehet tenni? Szabályos?

2022. jan. 17. 11:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg a háztartási hulladékok közé nem lehet tenni. Lomtalanításkor lehet kitenni a konténerbe, vagy elvinni a MÉH-be. Ha van helyi lakcímkártyád akkor nem kell érte fizetni vagy ilyesmi. Legalábbis a mi avárosunkban ez így működik. Helyi lakosoknak évi 1x vagy 2x a lom leadása ingyenes.
2022. jan. 17. 11:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabályos, nem fogják elvinni.

Nézd meg, hol van a környéketeken hulladékudvar. Ott lehet leadni.

A fémet meg tedd ki a ház elé, szerintem fél napon belül elviszik a színesfémgyűjtők.

2022. jan. 17. 11:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2022. jan. 17. 11:41
 4/5 anonim ***** válasza:
60%

Én is úgy tudom, hogy lehet igényelni az ilyen hulladékok számára talán évente 1x konténert, amit ingyen kihoznak, majd elszállítanak.

Ezt találtam erről:

[link]

2022. jan. 17. 12:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez településfüggő, de a legtöbb településen évente kétszer van lomtalanítás! Ha nem tudod hol tárolni addig, akkor igen, érdemes akár egy hulladékudvart keresni.
2022. jan. 17. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!