Milyen lefolyócső-szűkítő elemre van szükségem?
Sziasztok!
Adott egy konyhai mosogató csap, ami alatt kompletten szeretném kicserélni a csöveket, szifon, bűzelzáró stb., ezzel együtt egy mosogatógépet rákötni.
Vettem az Obi-ban egy szettet hozzá, 40-es menettel, viszont kicsi, nem tudom a mosogatókagylóra rátekerni alulról. Azt mondták, 40-es a legnagyobb, de így is kicsi.
Mellékelek két képet, hogy jobban el lehessen képzelni, az a kérdésem, hogy létezik-e olyan elem, ami leszűkíti a csap alatti lyuk átmérőjét, hogy ez a 40-es is rá tudjon menni? Épphogy nem tud.
Más a probléma! Mire akarod azt rácsavarni, amit fogsz?
Kompletten kell cserélni! Pakold ki a csomag tartalmát és azt fotózd le!
Ide alulra egyébként ami a csomagban baloldalt hever, szerintem az megy rá! Ez a menetes szorító, amit a régiről levettél (amit fogsz a kezedben), ez elvileg nem kell!
Arra akarom rácsavarni, ami az első képen a kép tetején,a mosogatókagyló alján található műanyag elem.
A csomagban egy ugyanolyan cső és a tetején lévő menetes szorító van, mint amihez a második képen hozzámérem a levett menetes szorítót. Csak ebből kettő is van, egyiket külön vettem korábban, másik még a csomagban van.
Mindjárt csinálok képet a csomag tartalmáról!
Ilyen szifonnal még sosem találkoztam... Elvileg ami a kép baloldalán van, annak kellene rácsavarodnia a tálcán levő kiáramlóra. Arra kell rácsavarnod.
Majd aluról ráfűzöd az egyik ilyen nagyobb rögzítőanyát, és rádugod a 180 fokban meghajtott idomot (ez maga a bűzzár), amit nem látok a képen, de szerintem szükséges lenne az egy ékes gyűrű, ezt az anya után kellene ráhúzni a csőre és ez szorul meg, emiatt szorul meg...
Ezt követően a 180 fokos cső másik végébe kerül a 90 fokban meghajtott idom, na azon van ilyen ékes gyűrű, amire gondolok (fekete színű), azt a felét nyomod bele, amin az van és a másik nagy rögzítőanyával fixálod. ÉS kész.
A kisebb, oldalsó bemenet van a mosogatógépnek. Ebbe kellene beledugnod azt a 45 fokban meghajtott recés csatlakozóidomot, azonban ezt egy menetes anyával rögzíteni kellene s ha jól látom a képen kettő vakdugó van, nem tudom, hogy az a kettő lyukas-e, ha lyukas és csak az a piros b-sz zárja le, ami benne van, akkor azt szedd ki belőle, és azzal rögzítsd ezt a bekötőcsövet. Erre rányomod a mosogatógép szennyvízcsövét és egy bilinccsel rászorítod.
Hogyha az a baj, hogy a tálcán lévő kiáramlóra nem tudod rácsavarni a kép baloldalán látható csövet (ránézésre stimmelnie kell), akkor a tálcában azt cserélni kell.
Lehet vásárolni olyan szifont, ami komplett, amiben ez is benne van, s ami azt illeti én eddig csak olyannal találkoztam. Ilyennel, amit vettél, még soha...
Ha ez a kettő nem stimmel, akkor ami a tálcában van, az vagy valami ősrégi történet vagy X-akta, de amit vettél szifont az 40-esnek tűnik! Jól mondták a boltban 40-esnél nagyobb nincs, ill. van olyan, amit 50-esnek neveznek, de az csak attól az, hogy gyárilag 50-esre van felbővítve az utolsó szakaszon a cső.
Ha egy ilyet vagy ehhez hasonlót veszel, akkor nem kell szívni vele: [link]
Ez 40-es bekötéshez van, nem tudom, hogy nálad 50-es vagy 40-es a mosogató szennyvízkiállása, ha 50-es, akkor kapsz ugyanilyet 50-esben: [link]
Ha szükségét látod annak, hogy flexi cső legyen az utolsó szakaszon, mert azzal tudod csak bekötni: [link]
Ennél mindegy, hogy 40-es vagy 50-es, mert ha 50-es, akkor max. szűkítőt lefűrészeled a végéről!
Kedves ötödik!
Köszönöm szépen a részletes választ.
A csomagban van hajlított bűzelzáró elem is, egy dolog nagyon hiányzik belőle, ez pedig valóban a tálcán lévő kiáramló. Közben édesapám segítségét kérve vele is arra jutottunk, azt cserélni lesza legegyszerűbb.
Egyébként sokadkézből kapott információk alapján az előttünk a házban lakó házinéni Szlovákiából hozatta a csap részeit valamikor az elmúlt 35 évben, ez lehet az oka, hogy ennyire x-akták az az elem. Bár az OBI-s eladó szerint a szabvány az szabvány, de hát mint tudjuk, a kókány az meg kókány. :D
Így most vadászok egy olyan elemet, és bízvást sikerülni fog.
Még egyszer köszi, mentek a zöld pipák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!