Mennyibe kerülne kb egy házhoz hozzáépíteni 30 m2-t?
Nem értem...
Tégla darab ára megvan, megtudod nézni. Beton m3 ára kiszámolható. Faanyag (tető okán) méterre kiszámolható mennyi...
Vagy mi érdekel, hogy mennyiért építené hozzá egy kivitelező vállalkozó? 300-500 ezer Forint/m2!
Én magam, a hétvégi házhoz, könnyűszerkezetből 800 ezerért építettem hozzá 20m2-t! Ha ezzel beljebb vagy... de ott nem járt senki, mindent magam csináltam! Ebből nem lehet kiindulni...
Fogalmam nincs miből akarsz építkezni, mekkora lesz a belmagasság, milyen mély alap szükséges nálad, miből lesz a födém, hogy lesz a tetőszerkezet, össze kell-e építeni a meglévő tetőszerkezettel stb. stb.
Leültem, kiszámoltam mennyi lesz, ahogy elképzeltem... 100.000 forintot tévedtem! Annyival lett olcsóbb, de mindez abból adódott össze, hogy webes árat néztem és több mindent annál olcsóbban tudtam beszerezni.
Ha magad csinálod, akkor le kell ülni, meg kell tervezni és ki kell számolni mennyibe fog kerülni... ha úgy építteted, akkor pedig teljességgel felesleges, kiszámolják ezt helyetted!
1-1,5 millió környékén ki lehet hozni ha csináltatod, mivel egy szobához semmiféle közmű nem kell, csak egy ajtó, egy ablak és egy plusz radiátor.
Mondjuk nem mindegy, hogy miből szeretnéd és milyen tetővel.
Ha magadnak csinálod akkor nyilván olcsóbb.
"1-1,5 millió környékén ki lehet hozni ha csináltatod"
Igen, az építészeti tervek kijönnek 1 millióból.
Nagy túró!
4-500ezer/m2 akkor, ha egy komplett házat épít fűtéssel, gépészettel, kéménnyel, fürdőszobával, konyhával stb-vel.
De itt csak egy üres szoba lesz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!