Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi baja lehet a kazánnak?

Mi baja lehet a kazánnak?

Figyelt kérdés

Kondenzációs gázkazánunk van és eddig nem volt vele gond, de most a zuhanyzásnál a meleg víz hidegre váltott. Egyszer magától, 2x pedig ha a hideg irányába toltam az állítót kb. 1 mm-t. Tehát, a max. melegen volt, túl forró lett, így egy ici picit mozdítottam a kart a hideg irányba és a víz jéghideg lett, majd 3 p volt mire újra melegedett. Egyszer pedig hozzá se nyúltam, úgy lett hideg a víz, és újabb 3 p múlva meleg.

A kazánon nem látni semmi különöset, van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?

2022. jan. 1. 21:49
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
Van elegendő víznyomás a kazánon ?
2022. jan. 1. 21:52
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
vízköves a zuhanyrózsa.Ezért nem elegendő a nyomás, és letilt a kazán. Banális,de vedd le a zuhanyfejet,rögtön megjavul.
2022. jan. 1. 22:19
 3/9 A kérdező kommentje:
Na közben megnéztük a másik fürdőben, ott nincs gond. Itt viszont megeresztettem a vizet, a férjem nézte a kazánt, és ahogy picit állítottam rajta a 60 fok leesett 35-re és onnan kezdett visszamelegedni. A másik fürdőnél nem volt ilyen, ott is néztük. Ez alapján is lehet a zuhanyrózsa? Mindjárt megpróbáljuk akkor azt is, mert egyébként tényleg vízköves.
2022. jan. 1. 22:32
 4/9 A kérdező kommentje:
A fene tudja mi baja. Most levettük a rózsát, és magától leesett megint 35-re. Aztán kezdtem a hideg felé állítgatni, és nem változott, szép fokozatosan hűlt, amennyire kellett. Ez most jó, de akkor miért változott magától? Érthetetlen.
2022. jan. 1. 22:58
 5/9 anonim ***** válasza:

Az hogy milyen melegvizet csinál egy kond komb gázkazán az sok mindentöl függ.

- függ a készülék paramétereitöl

- a hmv hőcserélö állapotától (levízkövesedhet)

- a kazánba belépő hidegvíz hőmérsékletétöl és így hogy mennyi ideje van felmelegíteni

- ha átfolyó rendszerü a kazán akkor attól is függ hogy mennyi az áteresztő képessége pl.14liter/perc

- ha egykaros csaptelepet használsz egy átfolyó rendszerű készülékhez akkor van az a keverési arány ahol már kikapcsol a kazán

- a készülék beállításától beszabályozásától be lehet állítani mindent

- függ attól is mennyire van karban tartva (itt igazi karbantartásra gondolok)

Amiket itt leírtam lehetbsegítebek és te magad megoldod.

Sajnos nem tudom kitalálni mi a kazánod baja tippelni tudok csak de az nem segít.

2022. jan. 2. 07:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az egykaros csapnál bizony előfordul az ilyesmi.Felesleges 60 fokra állítani,a 45 is bőven elegendő,aztán majd a kazán szabályozza önmagát.A magas hőmérséklet víz kövesedést vált ki.
2022. jan. 2. 10:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket! Holnap hívjuk a szerelőt. 1 hónapja volt itt tisztítani, 1 éves a kazán (Immergas). A nyomás rendben van, a hőmérséklet ugrál láthatóan, eddig ilyen nem történt, azért aggaszt.
2022. jan. 2. 11:11
 8/9 anonim ***** válasza:

Az immergas kazánok használati utasításában benne van egy olyan rész hogy:

-gyors beszabályzás ezzel (automatikusan beszabályozza magát a kazán)

-vezérlőpanel programozása

(itt többek között a kazán maximális teljesítmémyét lehet beállítani használati melegvízkeszítés közben)

Minden le van írva csak követni kell az utasításokat programozáskor.

Fel van tüntetve a gyári beállítási érték is.

2022. jan. 2. 11:23
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Xar
2022. jan. 3. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!