Eldugult a konyhai mosogató. Eléggé távol a lefolyotól.. mit lehet tenni hogy karácsonyra legyen a főzéshez normális szenny élvezetes?
Sosav nem erre valo. Az ecet es szodabikarbona szinten nem csinal semmit.
Sparban vegyel granulatumot. Van kek es sarga. Fem zacskoban aruljak. A kek hideg vizre aktivalodik a sarga forrora. A sargat javaslom.
Beszorod a lefolyoba ovatosan a granulatumot es raontesz 2 liter forrasban levo vizet. Varsz 5-10 masodpercet ahogy dolgozik, aztan engeded ra a csapbol a meleg vizet.
Veszel trisót egy pár dobozzal és egy komolyabb rothenberger pumpát.
Lehet hogy beruházol most 30-40 ezret de sose lesz problémád a dugulással.
Ha szakit hívsz az is jó de azt se úszod meg olcsóbban.(inkább több lesz)
#3 számból vetted ki a szót.
Konyhában mi folyik le a mosogatóban?
Zsíros lé, kajadarabokkal.
Mi oldja a zsírt? Hát, nem az ecet. Az ecet SAV, vízkövet old.
A szódabikarbóna ENYHÉN lúgos kémhatású cucc, de annyira enyhe, hogy a testünkön kívül belül használhatjuk. Így aligha hiszem, hogy egy zsíros dugulást feloldana.
Csak ennyit akartam hozzátenni, a megoldást már leírták.
Írja a kérdésben az 5 csomag dugulás elleni vackot. Az szerintem az említett granulátumhoz hasonló cucc lehet. (Nem ártott volna éppen megnevezni.)
Szerintem a függőleges csőbe való becsatlakozástól van messze a mosogató, és ha az adott szakasz vége felé van a dugulás, akkor nem ér el odáig a duguláselhárító szer. Főleg, ha az egyéb beöntött dolgokkal reakcióba is lépett, és félig-meddig hatástalanodott.
Nem ártott volna értelmesen fogalmazni, miről is van szó, nem pedig azt állítani, hogy a szenny élvezetes...
Én először is leszedném a szifont, mert még az is lehet, hogy az tömődött el mechanikusan. Ha mégsem, akkor meg a hosszú szakaszba beküldeném a csőgörényt, hogy legalább valamennyi átfolyás legyen. És ha ez megvan, és kiöblítettem meleg vízzel a trutyit, akkor küldeném a lefolyótisztítót utána, hogy a maradékot leszedje.
Lúgot is próbáltam.
Mr muscle-től kezdve mindent.
Azt elfelejtettem hogy a konyhai szenny a derítőbe megy nem pedig a csatornába. Próbáltunk colos csövön benyomatni. De nem jött ki.. olyan vízikő feleség jött csak apró darabokban. Azért kapott sosavat..
Zsír biztos nincs lerakodva mert azt már lemarta volna..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!