Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha földgáz fűtésről átállnánk...

Ha földgáz fűtésről átállnánk klimával történő fűtésre akkor olcsóbban kijönnénk?

Figyelt kérdés
2021. dec. 7. 10:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
13%
Ha H tarifára vagy éjszakai áramra kötitek, akkor igen (bár utóbbira nem tudom, hogy lehet-e a klímát, mert az nem csak fűtő berendezés, hűteni is képes). Normál tarifás árammal talán, de nem annyi a megtakarítás, hogy megérje a beruházás.
2021. dec. 7. 10:38
 2/12 A kérdező kommentje:
Nincs éjszakai áramunk,most parapetes konvektorral fűtünk,de a házban sokan most télen klimával fűtenek,hallani ahogy zúg a kültérijük.
2021. dec. 7. 10:40
 3/12 anonim ***** válasza:
49%
Nehéz ügy. Ki kellene számolni, hogy mennyibe kerülne a kiépítése, mennyi idő alatt térülne meg (ha egyáltalán) a JELENLEGI árakon, és azt meg senki se tudja, hogyan alakul az áramnak/gáznak az ára. Én nem fognék bele.
2021. dec. 7. 10:50
 4/12 A kérdező kommentje:
van klima csak nyáron hűtésre használjuk
2021. dec. 7. 11:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Akkor használjátok télen fűtésre és 1 hónap alatt kiderül.ha nem számolod ki akkor még ennyit tehetsz.
2021. dec. 7. 11:08
 6/12 A kérdező kommentje:
köszi,ez lesz egy hónapot használjuk és kiderül hogy olcsóbb-e.
2021. dec. 7. 11:41
 7/12 A kérdező kommentje:
csak mert azt hallottam az áram a legdrágább fűtési mód.
2021. dec. 7. 11:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"csak mert azt hallottam az áram a legdrágább fűtési mód."

De a klíma szerencsére nem tartozik ide, a használhatóságát az korlátozza, hogy az adott berendezés milyen külső hőmérsékletig alkalmas fűteni. Ha olcsó klíma, akkor pont a lényeg fog elveszleni, max átmeneti időszakban jó, ahol még nem megy 5 fok alá a kinti hőmérséklet.

2021. dec. 7. 12:26
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem árfüggő. A téli használathoz hűtő fűtő klíma kell. Ha nem az van, akkor fagyban tönkremehet a berendezés. Ha ezt tervezitek, akkor a napelem a megoldás.
2021. dec. 8. 06:51
 10/12 anonim ***** válasza:

Szerintem leginkább attól függ, milyen klíma és milyen gázkazán. Egy ezer éves gázkazánnál hatékonyabb (olcsóbb) egy modern fűtős klíma, de fordítva is, egy modern pöpec gázkazán jobb mint egy ezer éves klíma ami éppenhogy képes meleget csinálni.

Én úgy gondolom, az áram annyiból jobb, hogy azt lehetséges olcsóbbá tenni (pl. napelem).

2021. dec. 8. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!