Budapesten belvarosi tarsashazban (tegla) lehet-e kutat furatni az udvaron vagy pincebe?
Kell-e fizetni barmit is utana a vizert?
Be kell-e jalanteni barhova?
A pinceben senki se latna,csak a lejaro tulajok.
A tobbi tulaj beleegyezese kell-e hozza?
1-es: Azon is elgondolkodtam,h az allambacsi lehet,hogy eleri majd azt is,hogy az emberek maguk termeljek meg az elelmiszereket a belvarosban. Pl. allatokat tartanak az udvaron,ha nem tud mit enni az ember.
Soha nem tudtam elkepzelni,h novenyt termesszek vagy haszonallatot tartsak,de az elmult 3 alapjan mar azt latom,hogy semmire sincs garancia. Arra se ,h vasarolni tudunk meg .
#9:
Húha, nagy a baj a toronyban.... alfa-bravo-charlie.... :-D
"Igazabol en mar nem erzem garantaltnak,h lesz viz aram es gaz ellatasunk a jovoben."
Ebben az esetben ne csak a vízcsövet fúrjad meg, hanem a gázcsövet is.
Ha egyedül nem megy, majd segítenek az ápolók...
Mi mindig kicsit parás család voltunk, ami mondjuk abból mérhető, hogy mikor jött a covid pl. csak elővettük az ffp2-es/ffp3-as maszkunkat, mert néhány éve jó ötletnek tűnt venni.
Szóval üdv a klubban.
De az ötleted elég körülményesnek tűnik. Szerintem jobban jársz, ha veszel egy nyaralót valahol Budapest agglomerációban, lehetőleg közel a vízparthoz, téliesített, akár egy szobás kis házzal.
Érdemes bele venni valami fűtőeszközt pluszba, ami fával fűthető és lehet főzni is rajta (sparhelt pl.), illetve vannak ma már ezek a profibb víztisztítók és ugye nyilván lesz kút is. Így vagy a folyóból vagy a kútból lesz ivóvized.
Ennél olcsóbb megoldás, ha inkább veszel 100-150 liter vizet. Arra figyelj, hogy a víznek is van lejárati dátuma, ezért érdemesebb szénsavas vízet venni, mert a szénsav az tartósít. Illetve nálunk az összes pesti lakásban van villany és még valamilyen fűtés, ami arra is jó, hogyha valamiért a normál fűtést elzárják, akkor is tudsz pluszba fűteni.
Amúgy kb. 6-8 éve a németek is ajánlják, hogy legyen otthon két heti élelmiszer és víz, ha bármi történne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!