Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni az ilyen...

Mit lehet tenni az ilyen oszlopokkal?

Figyelt kérdés

Példa:

[link]

Egy éve élünk egy olyan házban, aminek a bejárata feletti esővédő tetőt 3 ilyen oszlop tartja. Először azt gondoltam sikerül majd megbarátkoznom velük, de nem. Egyszerűen utálom őket, pedig a házat imádom!

Még nem bontottuk meg őket és az előző tulaj sem tudja, hogy ez csak valami burkolat-e, ami leverhető. Illetve ha igen, akkor mi lehet alatta. Sajnos körbeburkolni nem lehet, ahhoz a tetőboldali részen nincs elég hely, hogy esztétikus legyen.

Mit lehetne tenni vele? Sima, szögletes oszlopokat szeretnék minden cifra nélkül.

2021. nov. 7. 12:09
 1/10 Alain Delon ***** válasza:
57%
Biztos lehetsz benne, hogy tartófunkciója van.
2021. nov. 7. 12:30
 2/10 anonim ***** válasza:
57%

Ezek klasszikus római oszlopok mintájára készültek, hogy legyen némi esztétika is egy házon.

(Ez nem a "kivagyi újgazdag stílus" viszont drága és mutatós.)

Persze nem lenne ilyen gondod, ha tovább tanultál volna....

Vagy maradtál volna a panelben.

2021. nov. 7. 17:12
 3/10 anonim ***** válasza:
51%
lépj be a cég weboldalára, a bemutatkozásnál ott van az elérhetőségük (Kecskemét), nyilván adnak kielégítő felvilágosítást, hogy mi van az oszlop belsejében.
2021. nov. 7. 17:25
 4/10 anonim ***** válasza:
Tégla, de inkább beton van alatta. Esetleg fa, de ahhoz elég vastagok az oszlopok.
2021. nov. 7. 17:39
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagy eternitcső is szokott lenni.
2021. nov. 7. 17:41
 6/10 anonim ***** válasza:
57%
Üsd ki ha nem tetszik és majd meglátod ha összedőlt a tető.
2021. nov. 7. 17:43
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy ki szeretném ütni, teljesen egyértelmű, hogy tartó funkciója van (le is írtam, nem?), hanem tanácsot kértem, hogy szerintetek hogyan lehet úgy burkolni, vagy leverni róla ezt a "stukkót" (már ha az), hogy valami egyszerű oszlopot kapjak helyette. Már egy sima hengerrel is jobban megbarátkoznék. De köszönöm, úgy látom a rossz indulat itt is jelen. :)

Azért, mert NEKEM nem tetszik valami, ezért biztos nem tanultam tovább, vagy húzzak vissza panelbe... :D Egyrészt nem panelben éltem. Másrészt a barátainknál panelban is pont ilyen oszlopok vannak... Ki lennék segítve? :D De ott legalább tuti, hogy csak hungarocell stukkó. Mindenesetre nem is tudom milyen értelmes ötletet vártam itt, inkább megbontjuk tavasszal bízva abban, hogy ez is csak valami hab burkolat. Mindenkinek köszi!

2021. nov. 7. 19:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
esetleg valami futó növény rá futtatása ?
2021. nov. 7. 23:03
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy csak burkolat a külső felület. Esetleg fúrd meg valami kevésbé látszó helyen (bár, ha egyébként se tetszik, akkor mindegy), és fogod látni, hogy a fúró milyen anyagot pörget ki belőle.
2021. nov. 8. 20:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi, ez jó ötlet!
2021. nov. 8. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!