Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A ház villanyórája melletti...

A ház villanyórája melletti biztosíték lekapcsoláskor teljesen elválasztja a házat a szolgáltató vezetékétől vagy csak a fázist kapcsolja le?

Figyelt kérdés

Szeretnék a (bérelt) házunk elektrmos hálózatára áramszünet esetén egy 2,2kW max teljesítményű Honda aggregátort csatlakoztatni, viszont nem vagyok benne biztos, hogy a biztosíték lekapcsolása és az aggregátor egy ponton (pl hálózati aljzat) csatlakoztatása működőképes elgondolás lenne. Köszönöm a felvilágosítást!

Mivel a ház nem az én tulajdonom, így a szabványos bekötés problémás.

2021. nov. 7. 09:56
 1/6 anonim ***** válasza:
55%

Elméletileg igen, ez így működhet, a gyakorlatban viszont nagyon erősen ajánlott inkább mágneskapcsolóval leválasztani magad az utcai hálózatról.

Két mágneskapcsoló kell: az egyik leválasztja a házat az utcai betápról amikor áramszünet van, a másik pedig csatlakoztatja az áramfejlesztőt a házra, de csak akkor, ha már ház-utca között nincs kapcsolat. Segéd kontaktusokkal szépen be kell kötni a feltételeket.

Így kizárható az emberi tévedés.

Véleményem szerint százszor egyszerűbb és biztonságosabb behúzni a házban egy külön kört, amire majd az áramfejlesztő csatlakozik és átdugod bele a fogyasztókat, amikor áramszünet van. Nyugi, nem fog leolvadni a fagyasztó amíg hazaérsz, azt a pár órát kibírja.

2021. nov. 7. 10:53
 2/6 anonim ***** válasza:
én a sok áramszünet miatt pont ezt csináltam.(egy villanyszerelő segítségével) Először is megjelöltem a garázs-konnektoron melyik a fázis, majd lekapcsoltam a mérőt, és a nullát is szétkapcsoltam a biztitáblán. Aztán az agregátor 220-át bedugtam amkonnektorba. A lámpák világítottak, mást nem mertem bekapcsolni.(a bojlert nem bírta el)
2021. nov. 7. 12:44
 3/6 anonim ***** válasza:
81%

Kizárólag fázist szakít meg!

Mindazonáltal vannak készülékek, amit csak sinusos agregátorral lehet táplálni. Valamint gépek indítása legerjesztheti az agregátort, a feszingadozás pedig kiüthet készülékeket.

2021. nov. 7. 13:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Gyakorlatilag elég is a fázist lekapcsolni, nemde? Kimérem a konnektorban, hogy melyik oldal a fázisé és oda dugom be az áramfejlesztő fázisát. A lakásunkban a LED mennyezeti világítás kellene, hogy működjön, illetve akvarisztikai szűrőpumpák, aminek darabja kb 20W. Erre van egy 2200W áramfejlesztőm. Tudom, nem egy veszélytelen mutatvány, de mindent én fogok csinálni és nincs gyerek a közelben, vagy hasonló veszélyhelyzet.
2021. nov. 7. 17:33
 5/6 anonim ***** válasza:
87%

A rossz aggregátoros rákötés miatt több problémád lehet. Áramszolgáltató fele véletlen táplálsz, nagy baj lesz. Digitális villanyóra mindent rögzít a hálótaton, ami így gond lehet, esetleg téves áramlopásnak regisztrálja. AVK nak okozhat gondot.

Szóval a nullát is le kell választani rendesen, és a PEN nél mert különben a védőn is küldhetsz valamit vissza. Szóval ez nem egy hipp-hopp bekötöm kikapcsolom ott, azt jó így.

2021. nov. 7. 20:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm!
2021. nov. 8. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!