Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Régen tettek az ablak és a...

Régen tettek az ablak és a fal közé kitöltő szigetelést?

Figyelt kérdés
A gerébtokos, teschauer, illetve a régi, termo jellegű ablakok mellé raktak bármilyen kitöltő szigetelést, vagy csak üreg található?
2021. okt. 21. 01:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Gerébtok idejében nem voltak ilyen anyagok. Malterozták.
2021. okt. 21. 07:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Amióta van PUR hab azóta igen, azért a PUR hab és a gerébtok találkozott egymással az időben, de az igaz, régen nem tettek semmilyen szigetelést. Felkenték malterral, abba beleültették. Bejárati ajtók esetében egy-egy szöget is bevertek két tégla közé, fugába. Ez volt a normális, a trehány az, hogy semmit nem tettek, nekiültették és a rést szegőléccel takarták.
2021. okt. 21. 07:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Régebben maga a malter volt a hézagkitöltő. A PURHAB jobb.
2021. okt. 21. 11:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Na, ma megbontottuk a falat a keret mellett egy kis részen. Semmi malter, mégcsak szegőléc se. Egyszerűen csak az üreg, tehát ki tudom tapintani az ablak szélét. Akkor nem csoda, hogy állandóan hideg volt az ablak mellett, nem tudtam rájönni eddig, hogy miért süvítenek a beltéri! ajtók is egy nagyobb szélben. Most visszavakoltam, de lehet ezekhez a régi ablakokhoz is purhabot használni? Régi termopán ablakok a szocializmusból.
2021. okt. 21. 16:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, nyugodtan használhatsz a gyártó utasítása szerint. Arra nagyon ügyelj, hogy ne fúj sokat, mert megdagadhat annyira, hogy behajlítja az ablakrámát. Én így jártam, de szerencsémre ki akartam nyitni az ablakot, ami nehezen ment, a becsukás még nehezebben. Gyorsan kerítettem egy rudat, kicsit hosszabbra szabtam, mint az ablak, aztán kitámasztottam vele a rámát. Szépen megoldódott, ami rosszul indult.
2021. okt. 21. 19:59
 6/7 A kérdező kommentje:
Éppen csak egy kb. hüvelykujjnyi vastagságban.
2021. okt. 21. 20:04
 7/7 anonim ***** válasza:

PUR-ozni is lehet persze, de szerintem nem éri meg a munkát.

Mindegy, mekkora rés van a tok mellett, a huzat csak attól függ, hogy kívül-belül a vakolaton mekkora a repedés. Ha semekkora, akkor nincs huzat, a bezárt levegő meg szigetel valamennyit, annyit legalább, mint az üvegablak. Egy csavarhúzóval legalább belül, de akár kívül is, kibővíted 2-3 mm-esre a tok melletti rést, és telenyomod festhető szilóval. Ennyi, egyből nem szelel, és a keret mozgását is bírja.

2021. okt. 23. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!