Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Másnál is problémás ősszel...

Másnál is problémás ősszel gázkazán bekapcsolása?

Figyelt kérdés
Sokszor, amikor ősszel be akarjuk kapcsolni a kazánt sosem sikerül elsőre, mindig van valami probléma (családi ház). Pl. ki kell takarítani a fúvókát, vízzel feltölteni a rendszert, van, hogy a szivattyú nem indul el stb. Másoknál is ilyen nehézkes az indítás? És ehhez mások szerelőt/ismerőst hívnak vagy ők maguk meg tudják csinálni? Pl. egy férj nélküli nő, idős özvegy asszony hogyan csinálja meg ezeket?

2021. okt. 10. 14:41
A kérdező szavazást indított:
Értek/értünk hozzá
Ismerőst hívok
Szerelőt hívok
14 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
41%
ez is olyan, mint télen a klíma. Néha próbaindítást kell tartani(havonta öt perc). Akkor nem ér meglepetés.
2021. okt. 10. 14:45
 2/13 anonim ***** válasza:
44%
A rendszerből elpárolog a víz,levegőbuborékos , a kazántestben kicsapodik a vízkő , a por miatt szorul a szelep .
2021. okt. 10. 15:02
 3/13 mindentudó99 ***** válasza:
44%
A kerinhető be volt ragadva. Csavarhúzóval megpiszkáltam egy perc volt és már ment is
2021. okt. 10. 15:09
 4/13 anonim ***** válasza:
47%

1

A klímánál egyáltalán semmi értelme próba beindítást csinálni télen. Ez csak városi legenda.

A kérdéshez: A vízfeltöltés alap fűtési szezon közben is, meg én kitakarítom magamnak szezon előtt, de ha nem értesz hozzá jobb hívni egy szakit aki átnézni. Az, hogy a szivattyú nem indul az már nem annyira általános.

2021. okt. 10. 15:44
 5/13 anonim ***** válasza:
44%
Nem jó a szikráztatója, minden ősszel leszerelem az elejét és én gyújtom meg az őrlángot. Utána jó.
2021. okt. 10. 15:57
 6/13 anonim ***** válasza:
82%

A klíma beindítása egyáltalán nem ajánlott, a pangó vízben elszaporodnak a baktériumok. Ha egész télen nem megy, akkor van ideje kiszáradni, utána ha egyszer bekapcsoljuk, akkor legjobb, ha majdnem folyamatosan megy. Persze évente egyszer érdemes kitisztítani.

A fűtés nálunk nagyjából rendben be szokott kapcsolni, ha valamelyi radiátor levegős, azt a férjem megcsinálja, de én is képes lennék rá, nem bonyolult.

2021. okt. 10. 18:37
 7/13 anonim ***** válasza:
Anyukám hatvanas éveiben jár, ő mindig elhívja a víz-gáz szerelőjét, aki nem kimondottan kazánszerelő, csaptelep-cseréket, ilyesmiket csinált eddig nála, ő szokta neki a kazánt bekapcsolni.
2021. okt. 11. 08:46
 8/13 anonim ***** válasza:

Nekem alapvetően sükerült kitapasztalnom a mi kis kazánunkat. Ez egy parapetes cucc, tehát régi ablak alatti gázkonvektor helyére beépíthető, és akkor ez fűt 4 radiátort egy kis lakásban (Mika valami). De nyilván, mindig van valami gond vele. Ez is csak egy gép, eszköz, ami elhasználódik, elromlik. Mint egy autó pl. Egyszer kellett szerelőt hívni.. 8-10 éve van üzemben. Ki kellett mpsni a vezetéket. Nagyon hangoskodott, el volt tömődve. Tavaly begyújtásnál pedig a termosztát felejtette el, hogyan kommunikáljon a vevőegységgel (vezeték nélküli), szóval nem gyulladt be, amíg újra nem hangoltam őket.

Akinek nem tetszik, az meg költözhet központi/házközponti fűtéses lakásba. Ott nem kell törődni a fűtéssel, csak kivárod a szezont, aztán tekergeted a radiátort vagy a termosztátot, és ennyi. Nem olyan rossz a panel sem ám.

2021. okt. 12. 09:00
 9/13 anonim ***** válasza:

A víz utántöltése nem valami nagy dolog, két szelepet kinyitni, és kész.

Az őrlángnál a kis égőt anno soha nem tudtam kitisztítani ősszel, mint a korábbi lakóhelyemen a gázos vízmelegítőnél, ezért mindig szerelőt kellett hívni. Meguntam könyörögni, hogy jöjjenek el, és most nem állítom le nyárra, az őrláng sokkal kevesebbet fogyaszt 5 hónap alatt, mint amit a szerelőnek kellene fizetni.

2021. okt. 13. 06:54
 10/13 A kérdező kommentje:
#9 Nagyszuleimnel nem igy van, a vizet ugy kellett feltolteni hogy egy kulso csapra kellett rakotni a slagot es azt a tartalyba.
2021. okt. 13. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!