Gázfűtésnél mire kell figyelni? (karbantartás, tisztítás, hibalehetőségek? )
nyáron a gázcsövet el kell zárni.
télen begyújtás előtt ellenőrizni kell a gázszelepet, majd fél órán át szerencsétlenkedni az őrláng első begyújtásával.
néha a huzat kifújja az őrlángot, ilyenkor le kell hajolni és újra be kell gyújtani
gázcirkó, vagy konvektor, esetleg gázkazán?
mindenesetre egy co érzékelőbe érdemes beruházni (kb 2-3ezer forint)
"gázcirkó, vagy konvektor, esetleg gázkazán?"
ez jó kérdés. szerintem cirkó, konvektorral nem találkoztam. van 3 radiátor kinézetű fűtőtest, meg egy termosztát.
@13:05
Eddig azt tapasztaltam, hogy egy albérletben lévő eszközökben nem lehet megbízni. És a főbérlők is inkább nézik a saját zsbüket, mint a lakó érdekeit, vagy a feladataikat.
Arra gondoltam inkább, még komolyabb hideg előtt érdemes tudni, milyen hibák lehetnek, vagy meg e elötte nézni vmit, rákérdezni vmire hogy megvolt e, stb.
nem árt szakemberrel megnézetni.
a cirkót (én legalábbis) fűtésszezon előtt után szoktam tölteni addig, amíg a kiegyenlítő tartály megtelik. Ezt nagyon lassan kell csinálni az esetleges levegőbuborékok kihajtása érdekében. A szivattyú elvileg a fűtéssel együtt kapcsol, de abban is lehet esetleg szennyeződés lerakódva, vagy ha nagyon zajos, akkor nem árt megnézetni. A belső égésű cirkók égéstere el tud "fáradni". A sok hő miatt tönkremegy, kilyukad, ezt szemrevételezéssel lehet ellenőrizni. Nálam tavaly ki is kellett savazni, mert nem volt jó a keringetés. Az őrláng lángnagyságából a gázvezeték esetleges eltömítődésére lehet következtetni, de a gáézcsap körül is lehet szivárgás. A legbiztosabb ha szakembert hívsz/hívtok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!