Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gázfűtésnél mire kell figyelni...

Gázfűtésnél mire kell figyelni? (karbantartás, tisztítás, hibalehetőségek? )

Figyelt kérdés
Eddig nem laktam gázfűtéses lakásban, most az albérletben ilyen van. Mire kell figyelni, milyen gondok fordulhatnak elő?
2010. szept. 1. 12:22
 1/6 anonim ***** válasza:

nyáron a gázcsövet el kell zárni.

télen begyújtás előtt ellenőrizni kell a gázszelepet, majd fél órán át szerencsétlenkedni az őrláng első begyújtásával.

néha a huzat kifújja az őrlángot, ilyenkor le kell hajolni és újra be kell gyújtani

2010. szept. 1. 12:27
 2/6 anonim ***** válasza:

gázcirkó, vagy konvektor, esetleg gázkazán?

mindenesetre egy co érzékelőbe érdemes beruházni (kb 2-3ezer forint)

2010. szept. 1. 13:04
 3/6 anonim ***** válasza:
amúgy meg a karbantartás, és hibalehetőségek feltárása a főbérlő dolga szerintem. Persze az óvatosság nem árt.
2010. szept. 1. 13:05
 4/6 A kérdező kommentje:

"gázcirkó, vagy konvektor, esetleg gázkazán?"

ez jó kérdés. szerintem cirkó, konvektorral nem találkoztam. van 3 radiátor kinézetű fűtőtest, meg egy termosztát.

@13:05

Eddig azt tapasztaltam, hogy egy albérletben lévő eszközökben nem lehet megbízni. És a főbérlők is inkább nézik a saját zsbüket, mint a lakó érdekeit, vagy a feladataikat.

Arra gondoltam inkább, még komolyabb hideg előtt érdemes tudni, milyen hibák lehetnek, vagy meg e elötte nézni vmit, rákérdezni vmire hogy megvolt e, stb.

2010. szept. 1. 13:51
 5/6 anonim ***** válasza:
T. Kérdező! Bocsi, hogy offolok de ez engem is érdekelne. 2 éve lakok olyan lakásban, ahol kombi cirkó van (zárt égésterű). Eddig egyszer jött a kéményseprő, de az is csak műszerrel méregetett, hogy van-e esetleges szivárgás. Mivel a melegvizet is ez a kazán állítja elő, ezért én úgy gondolom, hogy nem szükséges átnézetnem szakemberrel, hiszen egész évben használva van (vagy esetleg bizonyos időközönként kell valamit tisztíttatni?). A termosztátnak van egy olyan funkciója, hogy naponta egyszer 1 percig elindítja a fűtést a fűtésmentes napokon is, hogy a szivattyút, stb. megmozgassa. A fűtéshálózatban a víznyomás két éve szinte állandó, ezért én nem is töltöm utána. Van ezen kívül valami feladatom? Aki jobban ért hozzá, az először válaszoljon a kérdező kérdésére és ha akar és tud, akkor az enyémre is.
2010. szept. 1. 14:11
 6/6 anonim ***** válasza:

nem árt szakemberrel megnézetni.

a cirkót (én legalábbis) fűtésszezon előtt után szoktam tölteni addig, amíg a kiegyenlítő tartály megtelik. Ezt nagyon lassan kell csinálni az esetleges levegőbuborékok kihajtása érdekében. A szivattyú elvileg a fűtéssel együtt kapcsol, de abban is lehet esetleg szennyeződés lerakódva, vagy ha nagyon zajos, akkor nem árt megnézetni. A belső égésű cirkók égéstere el tud "fáradni". A sok hő miatt tönkremegy, kilyukad, ezt szemrevételezéssel lehet ellenőrizni. Nálam tavaly ki is kellett savazni, mert nem volt jó a keringetés. Az őrláng lángnagyságából a gázvezeték esetleges eltömítődésére lehet következtetni, de a gáézcsap körül is lehet szivárgás. A legbiztosabb ha szakembert hívsz/hívtok.

2010. szept. 1. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!