Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hány amperes az elektromos...

Hány amperes az elektromos hálózatotok, és milyen elektromos berendezéseket használtok?

Figyelt kérdés
Hány kapcsolóra van osztva?
2021. szept. 26. 14:38
 1/8 anonim ***** válasza:
16, 10, 10 háromfázisú. A 16-oson van két légkondi, villanysütő, villanytűzhely. Gond nélkül mennek együtt, azaz a légkondikkal vagy a tűzhely, vagy a sütő. A tűzhely és a sütő együtt már leveri légkondi nélkül is. Az egyik 10-esen van a hűtő, mosógép, mosogatógép, szárítógép. A hűtő mellett egyszerre csak egy mehet, vagy jól összeidőzítve kettő (ha a mosógép már nem mos, hanem öblít, mehet a mosogatógép). A harmadikon az egyéb berendezések: tévé, számítógép, világítás.
2021. szept. 26. 15:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi, nagyon hasznos a válaszod!
2021. szept. 26. 15:11
 3/8 A kérdező kommentje:
Szóval jól értem hogy amikor az egyik 16osrol egyszerre üzemel elektromos sütő és fozolap, az nem elég?
2021. szept. 26. 15:13
 4/8 anonim ***** válasza:

3*16A van.

Most bővítünk 3*25re, + vezéreltre. (de még lehet a H tarifa miatt lesz még egy óra ez a jövö még)

24db kismegszakító van.

A főzőlap 11kW. A többi ehhez képest kisfogyasztó.

2021. szept. 26. 15:27
 5/8 A kérdező kommentje:

Nekem is 3*16A van, és azt hittem, hogy ez életem végéig elég lesz... Aztán kezdünk rájönni, hogy nem..:(

H-tarifán mi is gondolkodunk 4 db inverteres fűtőklíma miatt.

2021. szept. 26. 15:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

32A egy fázison, 11 áramkörön, vezérelt nincs.

Átlagos háztartás a szokásos eszközökkel, csak azért lett igényelve a 32A, hogy soha többé ne kelljen azon aggódni, hogy két együtt futó nagygép miatt lekapcsol az automata. Azelőtt mindig figyelni kellett, hogy mik vannak bekapcsolva, idegesítő.

Változtatni csak akkor fogunk ezen, ha valamiért fenntarthatatlanná válik a kondenzációs kazán és másféle fűtésrendszer kell.

2021. szept. 26. 15:48
 7/8 anonim ***** válasza:

3x25A

Van 3 fázisú fúrógép, marógép, köszörű, de nálunk is a főzőlap (9kW) a legnagyobb fogyasztó. Áramkörből sok van, kb. 20 - lakószobák, garázs, műhely, udvar.

2021. szept. 26. 18:56
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

1x32A, talán 8 vagy 9 áramkörön, nem tudom most megmondani.

Kb 100 négyzetméteres lakás, ami nagy fogyasztók: hidrofor (kútból van a víz), elektromos bojler, mosógép, konyhában indukciós főzőlap sütővel egybekötve (2 áramkörön), mosogatógép. Nos ezek így megigényelnék a 3 fázist nagyon, és még nem említettem a vasalót, porszívót, vagy ha kint barkácsolok valamelyik géppel. De kis odafigyeléssel teljesen élhető, nem okoz gondot. Pl mosogatógép csak este megy, mikor már a mosógép vagy a főzőlap tuti nincs használva. A főzőlapon amúgy is soha nincs használva mind a 4 zónája, pláne nem max fokozaton.

2021. szept. 26. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!