Zsíroldót használtam egy serpenyőn. Nem veszélyes a további használata?
A minap Cif Power & Shine zsíroldóval kitisztítottam egy serpenyőt, mivel semmi más nem segített.
Szépen kitisztult, azonban ma olvastam, hogy nem ajánlott konyhai eszközöket tisztítani zsíroldóval, mert nem feltétlen jön le az eszközről 100%-ban. Ma feraktam a serpenyőt a tűzhelyre, hogy víz forralással leáztassam róla a maradék zsíroldót, és a vízben láthatóan benne volt a vegyszer.
Szerintetek biztonságos használni még ezt a serpenyőt, vagy inkább hagyjam és vegyek egy újat?
A válaszokat előre is köszönöm!
Azért kidobni nem kell.
Mivel a serpenyő anyaga nem szívja be a vegyszert, nem úgy mint pl. a római tál. ha alaposan el mosod zsíroldás után nyugodtan használható.
Amikor másnap fel főzted benne a vizet, lehet a benne maradt zsírt láttad úszni.
A zsíroldó hatóanyaga a nátrium hidroxid ami a szappanban is megtalálható persze más koncentrációban. (legalább is azokban amiket mi gyártunk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!