Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy tudom távol tartani a...

Hogy tudom távol tartani a békákat a lakásból?

Figyelt kérdés
Pince nélküli, egyszintes házban lakom. A földtől kb. 30 cm-re van a bejárati ajtó, természetesen lépcsővel. Mindig nagyon figyelünk, hogy az ajtó ne maradjon fölöslegesen nyitva és hogy ne jöjjön be rajta szúnyog/egér/béka. Ennek ellenére több alkalommal találtam BÉKÁT A LAKÁSBAN! Tudtok valami olyan szert/port/stb., amivel, ha beszórjuk a bejárat környékét, garantáltan elmaradnak a békák? (nem tudom hogy, de valahogy mégis bejutnak és nagyon undorodom tőlük!!!)
2010. aug. 31. 16:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Só! Sima, olcsó asztali só. Csípi a brekkancs talpát, nem megy/ugrál át rajta. Szórd vastagon a lépcsőre.

Biztosan az ajtón megy be? Vidéken voltunk, pár éve történt az eset. Hangulatos vályogház, frissen meszelve. Esténként meg kis békák a szobában. Nem értettük, hogyan kerültek be, az ablakon szúnyogháló, az előszobában nem láttunk egyet sem. És minden este mintha az ablak felé mentek volna 2-3 breki. 3 nap után derült ki, hogy egérlyuk volt az ablak mellett levó falvédő alatt. A vályogház tele volt egérjáratokkal. A brekik kint a fal tövében igyekeztek a nádas felé, aztán mikor odasütött a nap, kívül találtak egy lyukat a fal aljában, amibe bebújtak. Annak a másik fele volt a falvédő mögött. Ott szegények kipottyantak, este meg oda próbáltak visszamenni. Na, miután meglett a lyuk, abba először sót szórtunk, aztán egér ellen bogáncsot tuszkoltunk bele. Igaz, 3 nap alatt 3x szórtuk le a bejáratot, aztán nem is ott jöttek be. De a sózott részre sem ment az ajtó előtt egy sem.

2010. aug. 31. 17:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát ez, amit elmeséltél, is egy horror! Megpróbáljuk a sót, remélem, sikerül!!!! Már nagyon kivagyok, hogy a saját lakásomban sem vagyok tőlük biztonságban!
2010. aug. 31. 17:20
 3/5 anonim ***** válasza:
61%
A rengeteg eső miatt most különösen szaporák voltak a békák, én is alkalmanként összefutottam egy-eggyel a házban. Ha ráborítasz egy befőttesüveget, ki tudod tenni a kertbe anélkül, hogy hozzányúlnál. Esetleg a formásabbakat megpróbálhatod megcsókolni, hátha királyfi lesz belőlük.
2010. aug. 31. 17:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Itt is rengeteg van, pedig eléggé magas a teresz.

Én léptem is már rá egyre az előtérben egy éjjel, mikor kellett menni a mosdóba...Hát,... Brrrrrrrrrr

Volt amelyik a fiam cipőjéből bámult vissza, meg egészen beugrált a szobába.Én is írtózom tőlük.

2010. aug. 31. 17:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Nekem meg az ölembe ugrott egy éjszaka a wc-n. Én nem irtózom tőlük, de akkor akkorát sikítottam a hirtelen ijedtségtől, hogy összefutott az egész család.
2010. aug. 31. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!