Hogy tudom távol tartani a békákat a lakásból?
Só! Sima, olcsó asztali só. Csípi a brekkancs talpát, nem megy/ugrál át rajta. Szórd vastagon a lépcsőre.
Biztosan az ajtón megy be? Vidéken voltunk, pár éve történt az eset. Hangulatos vályogház, frissen meszelve. Esténként meg kis békák a szobában. Nem értettük, hogyan kerültek be, az ablakon szúnyogháló, az előszobában nem láttunk egyet sem. És minden este mintha az ablak felé mentek volna 2-3 breki. 3 nap után derült ki, hogy egérlyuk volt az ablak mellett levó falvédő alatt. A vályogház tele volt egérjáratokkal. A brekik kint a fal tövében igyekeztek a nádas felé, aztán mikor odasütött a nap, kívül találtak egy lyukat a fal aljában, amibe bebújtak. Annak a másik fele volt a falvédő mögött. Ott szegények kipottyantak, este meg oda próbáltak visszamenni. Na, miután meglett a lyuk, abba először sót szórtunk, aztán egér ellen bogáncsot tuszkoltunk bele. Igaz, 3 nap alatt 3x szórtuk le a bejáratot, aztán nem is ott jöttek be. De a sózott részre sem ment az ajtó előtt egy sem.
Itt is rengeteg van, pedig eléggé magas a teresz.
Én léptem is már rá egyre az előtérben egy éjjel, mikor kellett menni a mosdóba...Hát,... Brrrrrrrrrr
Volt amelyik a fiam cipőjéből bámult vissza, meg egészen beugrált a szobába.Én is írtózom tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!