Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Segítség, mitől lehet vizes a...

Segítség, mitől lehet vizes a fal?

Figyelt kérdés
A fürdőszobánk fala a közlekedővel és egy szobával közös. Porszivozas során vettem észre, hogy a fal alul, kb. 10 cm sávban vizes a szobában és a közlekedőnél is. (A földtől nézve 10 centi, egyébként a fürdő teljes hosszában vizes ott a fal és jön le a festék.) A fürdőben épített zuhanyzó van, fűtést még nem kapcsoltunk. Mi lehet a gond, kivel kell ezt megnézetni?
2021. szept. 10. 12:33
 1/10 anonim ***** válasza:

Társasház? Hányadik emelet?

A fürdőszoba fala vizes?

Mikor jelent meg a folt? Növekszik a folt? Milyen tempóban?

2021. szept. 10. 12:37
 2/10 mindentudó99 ***** válasza:
Csempe mögé lett kenve szigetelés?
2021. szept. 10. 12:38
 3/10 Pekka ***** válasza:

Ha eddig nem volt vizes, akkor előfordulhat, hogy csőrepedés. zárj el minden csapot és nézz rá a vízórára. Ha forog, számlál, akkor biztosan csőrepedés a vizesedés oka. Ezt vízvezeték szerelő tudja megoldani.

Ennek a módszernek az a hátránya, hogy ha csak nagyon kicsi a repedés, akkor nem fogod észrevenni a vízórán a szivárgást, mert nagyon lassan, alig láthatóan forog a számláló.

2021. szept. 10. 12:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Na, latjatok, ennyire kezdo vagyok. Elso haz, 1 eve lakunk benne. A fürdő vegig csempézett, nem tudom, hogy alatta szigetelt-e. Családi haz, 15 éves. Eddig nem tűnt fel, nem tudom mikor jelent meg, de mar egy pici festek le volt peregve, azert tunt fel a porszivozasnal. A vízórát mindjart megnezem.
2021. szept. 10. 12:42
 5/10 A kérdező kommentje:
A vízóra meg se moccan, de lefotóztam, fél óra múlva ránézek megint.
2021. szept. 10. 12:50
 6/10 Pekka ***** válasza:

Ha nem változik az óraállás, akkor a talajból szívja fel a vizet a fal. Bár ha csak 15 éves a ház, akkor elvileg szigeteltek a falak.

Ezen kívül nekem már csak a szennyvíz cső repedése jut eszembe, de annak azért szaga is lehet. Talán még valakinek lesz valami jó ötlete.

2021. szept. 10. 12:57
 7/10 A kérdező kommentje:
Van egy kis talajvíz, azt tudom, de mivel csak a fürdő mellett ilyen (kimondottan a zuhany környéken) én inkabb arra tippelek. A fugabol egy 3-4 mm darab le van törve a padlo-fal találkozásnál, illetve a körmömmel érzek egy kis rést. Ez okozhat ilyen gondot? Hívtam közben vízszerelőt, holnap tud jönni, de nem bánom az ötleteket.
2021. szept. 10. 13:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha a kérdéses hely fürdő felőli oldalon zuhanytálca van, akkor ott áztatja a víz. Legtöbbször a tálca nem tömít körbe a peremnél, és idővel a fuga is átereszti a vizet.
2021. szept. 10. 14:01
 9/10 A kérdező kommentje:
Nincs tálca, mert épített zuhany van. Perem sincs, csak simán lejt arra a padló, viszont előfordul, hogy pont ott, ahol vizes a fal, áll a víz a padlón, mert a férjem kipacsázza és nem törli fel...
2021. szept. 10. 14:25
 10/10 anonim ***** válasza:
A fugázat pár centis darabja a ludas.
2021. szept. 10. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!