Hogy lehet két családi ház így egybeépítve?
Egy öreg ház megvétele előtt állunk. 70 éves öreg ház teljesen külön udvarral. Ami nagyon furcsa, hogy hátúról teljesen rá van építve a hátsó szomszéd sokkal újabb háza. Kb. közös a fal és a régi háznak van egy ilyen szellőzője(lichthof?), amibe a hátsó szomszédnak is nyílik egy ablaka. Én ilyet csak körfolyosós házban láttam, de ez sima kertváros teljesen külön házakkal. Mi talán bontanánk a régi házat, de nem tudom, nem sérülne e a szomszéd háza? Kell e engedély tőlük? Hisz egy vakolatlan fal maradna egy ablakkal, ami a kertünkre néz.
Érdemes ezt így? A szomszédokat nem ismeri a tulaj, örökölte a házat a nagyszülőktől és fogalma sincs, ki és mikor engedélyezte vagy miért van ez így.
Ha bontanék, én akkor is meghagynám a hátsó falat, hogy takarja a szomszédot egy életre.
Max befuttatnám a falat pl. vadszőlővel, hogy esztétikus legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!