Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy lehet két családi ház...

Hogy lehet két családi ház így egybeépítve?

Figyelt kérdés

Egy öreg ház megvétele előtt állunk. 70 éves öreg ház teljesen külön udvarral. Ami nagyon furcsa, hogy hátúról teljesen rá van építve a hátsó szomszéd sokkal újabb háza. Kb. közös a fal és a régi háznak van egy ilyen szellőzője(lichthof?), amibe a hátsó szomszédnak is nyílik egy ablaka. Én ilyet csak körfolyosós házban láttam, de ez sima kertváros teljesen külön házakkal. Mi talán bontanánk a régi házat, de nem tudom, nem sérülne e a szomszéd háza? Kell e engedély tőlük? Hisz egy vakolatlan fal maradna egy ablakkal, ami a kertünkre néz.

Érdemes ezt így? A szomszédokat nem ismeri a tulaj, örökölte a házat a nagyszülőktől és fogalma sincs, ki és mikor engedélyezte vagy miért van ez így.

2021. szept. 9. 17:02
 1/3 A kérdező kommentje:
Tehát a két ház hátulja teljesen összeér és van egy közös szellőző féle, amibe a mi házunk két ablaka, az övék egy ablaka nyílik.
2021. szept. 9. 17:04
 2/3 anonim ***** válasza:
95%
Látatlanban nem fogja senki megmondani ezt sajnos. Legalább egy statikust ki kell hívni, hogy megnézze.
2021. szept. 9. 19:15
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha bontanék, én akkor is meghagynám a hátsó falat, hogy takarja a szomszédot egy életre.

Max befuttatnám a falat pl. vadszőlővel, hogy esztétikus legyen.

2021. szept. 9. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!