Avada0 kérdése:
Miért nincs fa tüzelésű kazánból is kondenzációs, amikor a fa füstjében van a legtöbb vízpára?
Figyelt kérdés
Miért nincs akár olyan ami elgázosító is és kondenzációs is?2021. szept. 9. 15:28
1/15 anonim válasza:
Azért mert amint visszahűtöd a füstgázt, a kicsapódó korom és kátrány nagyon hamar kirakódik a kéményben. A földgáz nagyon tisztán ég, ott nincs ilyen probléma. Gyakorlatilag csak víz és széndioxid keletkezik.
2/15 anonim válasza:
Van. Olaszo.-ban használják. A lecsapódás elkerülését ventilátor segítségével oldják meg.
4/15 anonim válasza:
Fatüzelésben a faelgázosító kazán az, amit nevezhetünk kondenzációsnak.
5/15 A kérdező kommentje:
#4 Tudtommal az nem semmit hogy lecsapódjon a füstből a vízpára meg miegymás, hogy visszanyerje a hőt.
2021. szept. 10. 11:44
6/15 anonim válasza:
#4 én is azért kértem a #2 hogy linkelje be , merta amire ő gondol valszeg egy faelgázosít
Kérdező : a fatüzelés mint technológia nem alkalmas a kondenzációra.
-egy gázkazán szinte grammra pontosan vezérelhető, hogy azt a hőcserélőt épp csak annyira fűtse meg amennyire szükséges.
-egy fás/vegyeskazánban ha begyújtasz 25-30kg fát/szenet, az ég. Ott nincs olyan hogy megvan a 38 fok és kialszik az égő. Az optimális üzemi hőfoka egy vegyeskazánnak 70+ fokos vízné van.
7/15 anonim válasza:
8/15 anonim válasza:
#7 ezek pellet kazánok. Ez azért más műfaj mint a vegyes, mert ezek precízen adagolhatóak, akár egy gyázkazán.
9/15 anonim válasza:
8
Magyarúl csak az első linkeket találtam egy google kereséssel, de ettől még létezik minden tipusú fás kazánhoz.
10/15 anonim válasza:
#9 na ilyennel még nem találkoztam. Mondjuk nem rossz ötlet.. ,#8 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!