Mit lehetne tenni a csatorna fedéllel?
Tavaly óta éjszaka többször felriadok egy kolompoló harangjátékra.
A csatorna fedél billeg és durván csattog amikor áthajt rajtuk egy jármű.
A zaj akkor keletkezik, amikor az autó kerekei átmennek rajta.
A Fővárosi Csatornázási Művek hibabejelentő vonalát hívtam és tájékoztattak, hogy rágcsálókat irtanak, és hogy a méreg tartót időnként fel kell tölteni, ezért a tartó zsineg végét beszorították a csatorna fedél alá. De ne aggódjak, mert két hét múlva vége lesz. Ez a beszélgetés kb. 1 éve történt, de a billegés megmaradt. Van-e ötlete valakinek, hogyan lehetne úgy rögzíteni a zsineget, hogy ne tudjon billegni a fedél.
Arra is gondoltam, hogy felnyitom a fedelet és bele dobom a madzag végét az aknába, de hátha van ettől elegánsabb megoldás is, ami a rágcsáló írtóknak is megfelelő.
A házunk autóbusz forgalommal is terhelt városi főútvonal mellett van, de a járművek zaja nem zavar.
Kicsit megemeled a fedelet és beleteszel a széléhez egy gumidarabot.
Kb. havonta megismétled.
Ezek a fedelek kúposan zárnak. A madzag kiemeli az egyik oldalt és a fedél billeg. Már próbáltam, hogy homokot töltök a résbe, meg lemezeket is dugdostam bele. Ez a módszer 1-2 hétig enyhíti a problémát.
Az lenne a jó ha belül lenne egy horog amire fel lehet akasztani a zsineget.
Sikerült. Megnéztem melyik oldal felé billen legjobban amikor rá állok. Egy ácskapoccsal megemeltem és egy 4 mm vatag gumi szalagot beragasztottam.
Most a személykocsik hang nélkül mennek át. A buszok döccennek kicsit, de már nem vészes. Erre már nem riadok fel.
Szerintem az a gumi habszivacs is jó lehet, amit gipszkartonosok használnak, mert annak a vastagsága egy idő után beáll optimálisra, és öntapadós.
Cserélték a töltetet, és most megint zörgött.
A fiammal kivonultunk láthatósági mellényben. Ő irányította a forgalmat.
Én szépen körbe ragasztottam a gipszkarton alá használt öntapadós szivacsgumival. Most már hibátlan lett.
A kúpos felület, egyébként csak megvezeti a fedelet. Alatta van egy kb. 2 cm széles perem, arra kell felragasztani szivacsgumit. A portalanítás is fontos. Múltkor ezt elmulasztottam ezért a ragasztó nem fogta meg a gumi lemezt és töltet cserekor kihullott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!