Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit lehetne tenni a csatorna...

Mit lehetne tenni a csatorna fedéllel?

Figyelt kérdés

Tavaly óta éjszaka többször felriadok egy kolompoló harangjátékra.

A csatorna fedél billeg és durván csattog amikor áthajt rajtuk egy jármű.

A zaj akkor keletkezik, amikor az autó kerekei átmennek rajta.

A Fővárosi Csatornázási Művek hibabejelentő vonalát hívtam és tájékoztattak, hogy rágcsálókat irtanak, és hogy a méreg tartót időnként fel kell tölteni, ezért a tartó zsineg végét beszorították a csatorna fedél alá. De ne aggódjak, mert két hét múlva vége lesz. Ez a beszélgetés kb. 1 éve történt, de a billegés megmaradt. Van-e ötlete valakinek, hogyan lehetne úgy rögzíteni a zsineget, hogy ne tudjon billegni a fedél.

Arra is gondoltam, hogy felnyitom a fedelet és bele dobom a madzag végét az aknába, de hátha van ettől elegánsabb megoldás is, ami a rágcsáló írtóknak is megfelelő.

A házunk autóbusz forgalommal is terhelt városi főútvonal mellett van, de a járművek zaja nem zavar.

2021. szept. 2. 15:08
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
Hívd fel öket újra
2021. szept. 2. 15:14
 2/5 anonim ***** válasza:

Kicsit megemeled a fedelet és beleteszel a széléhez egy gumidarabot.

Kb. havonta megismétled.

2021. szept. 2. 20:47
 3/5 A kérdező kommentje:

Ezek a fedelek kúposan zárnak. A madzag kiemeli az egyik oldalt és a fedél billeg. Már próbáltam, hogy homokot töltök a résbe, meg lemezeket is dugdostam bele. Ez a módszer 1-2 hétig enyhíti a problémát.

Az lenne a jó ha belül lenne egy horog amire fel lehet akasztani a zsineget.

2021. szept. 3. 09:42
 4/5 A kérdező kommentje:

Sikerült. Megnéztem melyik oldal felé billen legjobban amikor rá állok. Egy ácskapoccsal megemeltem és egy 4 mm vatag gumi szalagot beragasztottam.

Most a személykocsik hang nélkül mennek át. A buszok döccennek kicsit, de már nem vészes. Erre már nem riadok fel.

Szerintem az a gumi habszivacs is jó lehet, amit gipszkartonosok használnak, mert annak a vastagsága egy idő után beáll optimálisra, és öntapadós.

2021. szept. 6. 18:39
 5/5 A kérdező kommentje:

Cserélték a töltetet, és most megint zörgött.

A fiammal kivonultunk láthatósági mellényben. Ő irányította a forgalmat.

Én szépen körbe ragasztottam a gipszkarton alá használt öntapadós szivacsgumival. Most már hibátlan lett.

A kúpos felület, egyébként csak megvezeti a fedelet. Alatta van egy kb. 2 cm széles perem, arra kell felragasztani szivacsgumit. A portalanítás is fontos. Múltkor ezt elmulasztottam ezért a ragasztó nem fogta meg a gumi lemezt és töltet cserekor kihullott.

2021. okt. 26. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!