Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mire jó a félszerát (félig...

Mire jó a félszerát (félig fogazott) pengéjű kés? Mitől jobb, vagy rosszabb mint a síma penge?

Figyelt kérdés

#penge #félszerát
2021. aug. 31. 18:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%
A fűrészfogazattal mindig könnyebb pl pékárut/zsömlét elvágni mint a sima pengével A sima penge nem hatékony erre,.. akármilyen éles is.
2021. aug. 31. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Kitűnően lehet vele halat skalpolni, (filéről az asztallapon leszedni a bőrt) piskótát keresztbe vágni, kenyeret vágni (ugyanazért amiért a piskótát is) Mindenhez jó ami puha.

Nem csak a kemény kenyérhéj elfűrészelése miatt kell.

2021. aug. 31. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
A sima él ott jó, ahol a kés anyagánál puhábbat vágunk. A fogazott él akkor előnyös a túlélő késeknél, ha a vágandó anyag keménysége közel van vagy nagyobb a pengénél. Illetve kialakításánál fogva tovább lesz éles. Viszont élezni nehezebb.
2021. aug. 31. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Izé, mindig puhábbat vágsz a kés anyagánál.
2021. aug. 31. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

#3,

kérlek, fejtsd ki, hogy mire gondoltál, amikor ezt leírtad: "A fogazott él akkor előnyös a túlélő késeknél, ha a vágandó anyag keménysége közel van vagy nagyobb a pengénél." Talán gyémántot akarsz vágni? Annak a keménység bizonyára nagyobb, mint a késé.

2021. aug. 31. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
29%

Gyémántot hasítják, acél pengével Sztem konzerv vagy hasonlóra gondolt. Olyan agresszívebb hasítást, vágást tesz lehetővé, szívósabb anyagokhoz előnyősebb ( mint a másnapos zsemle),inkább bambuszra gondolnék.

Nagy hátránya a nehezebb élezés, és a nyélhez közeli forgácsolási munkákhoz kevésbé jó ( forgács)

2021. aug. 31. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Vágjál már piskótát lapján keresztbe egy sonkavágóval és egy kenyérvágóval. :)
2021. aug. 31. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
59%
Sima éles késsel vágom mindig, és a legpuhább kenyeret is. Csak tudni kell élezni, és nem kell fűrészelni. A kenyérvágók csak morzsa és szemét gyártásra valók.
2021. aug. 31. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok vele, a kenyérvágó késtől mindig minden csupa morzsa volt, le is szoktam róla. De egy jó éles, rendszeresen acéllal fent sima élű kés viszi a még langyos puha kenyeret is, mint a vajat, és semmi morzsa.

Nyilván aki életlen késekkel kínlódik, azoknak ez probléma, náluk fűrészelni kell.

Fiatal koromban dolgoztam vágóhídon, láttam, hogy a hentesek csontozás közben a profi késeiket is minden 10 percben legalább egyszer megfenik. Ekkor értettem meg, hogy a kések éle nem örök életre szól, hanem bizony karban kell tartani, nem csak mérgelődni, hogy nem visznek semmit.

2021. szept. 4. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Nyilván az összes késgyártó vállalat hülye és ostoba hogy kenyérvágáshoz fogazott kést gyártanak.

Ők mekkora tudatlanok ti meg micsoda géniuszok vagytok akik filézőkéssel és vagy santoku késsel vágják a kenyeret..

2021. szept. 6. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!