Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A betonozásnak lehet szaga?

A betonozásnak lehet szaga?

Figyelt kérdés
Földszinten lakok, és pár napja felszedték a ház előtt a lépcsőt, a betont, mindent. Mert meg volt süllyedve. Ma volt betonozás, és nyitva volt az ablak amikor elmentem itthonról. Most hogy hazajöttem, a lakásban meghatározhatatlan, de irritálóan büdös szag van. A betonozásnak van szaga? Azt érezhetem?
2021. aug. 27. 20:10
 1/8 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
29%
Nem lehet hogy aszfalt? Annak van egy jellegzetes szaga.
2021. aug. 27. 20:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem. Betonoztak.
2021. aug. 27. 20:58
 3/8 mindentudó99 ***** válasza:
0%
A friss betonnak van szaga ahogy köt de hamar elmúlik
2021. aug. 27. 21:10
 4/8 anonim ***** válasza:
8%
Lehet hogy bitugéllel megkenték vízszigetelés miatt. Annak lehet szaga.
2021. aug. 27. 21:11
 5/8 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem konkrétan pisiszaga van a kötő betonnak, de ebben nem szoktak velem egyetérteni a családban.
2021. aug. 27. 21:38
 6/8 anonim ***** válasza:
50%

A beton kötése során kémiai reakciók mennek végbe. Ennek lehet szaga, mivel ilyenkor az erős reakciók miatt különböző gázok szabadulnak fel.

Alapból egy lúgos közeg a betongyártás, így bőven van ammónia kipárolgás a kötés során.

Azt meg ugye tudjuk, hogy a vizelet tartalmaz némi ammónium vegyületeket, így nemcsoda ha néhányan pisiszagúnak érzik a kötő betont.

2021. aug. 28. 04:05
 7/8 anonim ***** válasza:
26%

A friss betonnak van egy jellegzetes enyhe szaga. Építkezéseken is lehet ezt a szagot érezni. De nem vagyok benne biztos, hogy ugyanarról írunk. Ez egyáltalán nem "irtózatosan büdös" és csak enyhe jellegzetes szag, ami egy-két napig érezhető csak. Én kifejezetten szeretem.

A szokványos portlandcement leginkább kalcium-oxidot és szilikátokat tartalmaz. Előbbi a levegőből a széndioxid hatására szilárdul meg. Utóbbi kristályvizet vesz fel, így szilárdul. Semmilyen gázképződés, pláne ammónia nincs eközben.

2021. aug. 28. 09:14
 8/8 anonim ***** válasza:
23%
Úgy van, ahogy a #7-es írta. Az ammónia akkor kerül a betonba, amikor a munkások nem mennek el a WC-ig. A legtöbbje a betonozás alá csinálja, de van, amelyik közvetlenül a betonkeverőbe.
2021. aug. 28. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!