Mit lehet kezdeni a szomszédtól átlogó mindenféle növénnyel, időnként áttévedő lóval? Valami jó tippje valakinek? Bővebben lent.
A szomszédom elég problémás. Az ember még úgy-ahogy kezelhető (ha éppen szabadlábon van, és nincs bent valami kisebb büncselekményért, általában lopás, garázdaság, ittas vezetés /bár nem tudom ezért ült-e, de többször elkapták, jogsija is be van vonva/, testi sértés stb.). De ha éppen szabadlábon van még beszélni is lehet vele, a ló például a mindene, azzal sokat foglalkozik, és már 3x megcsinálta a kerítést amit a lova lebontott. (most sajnos megint bent van 6 hónapig).
Az asszony gázosabb mert szó szerint nem érdekli semmi (ő főleg lopásból él, meg lomizásból, néha őt is lecsukják), ő pl. utálja a lovat (amúgy egy tök cuki ló, nagyon barátságos) és néha a ló a kerítésen át átjön hozzánk, és elbújik a szaletlink mögé, közben leginkább össze sz*ja amit ott talál, amúgy kedves állat (helyi állatvédőkkel beszéltem, ismerik az állatot is meg a gazdát is, nem tudnak vele semmit ekzdeni, mert alapvetően jól van tartva és az állatkínzás nem áll meg, csak amikor az ember bentvan, akkor nem igazán foglalkoznak a lóval).
Van a közös kerítésre felfuttatva szőlője (annak is van "esze" mert inkább felénk hoz termést mint feléjük, évente 1x megengedem, hogy átjöjjenek és leszedjék mert nekem nincs időm/kedvem foglalkozni, az amúgy ehetetlenül sz* szőlőjükkel), ezen kívül most átnőtt valami vadrózsa szerű dolog is, meg egy halom gyom.
Voltam a jegyzőnél és felvette a vállrángatás (pingvin) testtartást, és közölte, hogy nem tud mit kezdeni, max. birtokvédelmi eljárás, de hosszú ideig tart és ismerve a szomszédot sok eredményre nem vezet (kap még valamennyi pénzbírságot amit nem fizet be, esetleg leüli). De aztól nekem nem lesz jobb.
Van-e valami jó trükk iylen esetekre? (a gyomírtóra már gondoltam, hogy lefújom vele a szölőjét, de feltehetően elég hamar rájönne, hogy mi voltunk, és a faluban az egyik haragosa házát már felgyújtotta bosszúból /azért talán 1,5 évet kapott, pontosan már nem emlékszem/, és ezt nem annyira szeretném).
Ha éppen itthon van az ember meglehet vele beszélni, és volt már, hogy kiírtotta a málnabokrot, meg a vadrózsáját de az asszony erre nem képes. És már kezd a kerítés tönkre menni.
A lóhoz nem tudok hozzászólni, de a vadrózsára biztos ráküldeném a Glialkát, (vagy Glifozátot).
Ha 6 hónapig bent van a pasi, akkor csak annyit fog látni tavasszal, hogy nem hajtott ki. Minden kiszáradt szarát nem írhat a számládra!
2: Az asszony otthon van sajnos. És minden lépést figyel (azt meg nem látom amikor elmegy "beszerző körútra", mert akkor általában dolgozok). A glifozáton régóta gondolkodok. Az talán járható lenne ha végre megint bevinnék a nőt is, de ebben csak reménykedni tudok. Most nem igazán tudok a nőnek semmi ilyen ügyéről, egy kocsmai verekdése volt pár hete, de nem tudom mi lett belőle, a yard volt kint.
3: Most nem igazán opció. De már többször eszembe jutott.
A lótartásnak vannak szabályai, nem hiszem, hogy ez így megfelelő, de nem értek hozzá. Érdemes lenne más hivatalos fórumokon is érdeklődni, hátha megtudsz erről valamit.
Valamint minden állatnak vannak riasztó szerei, hangok pl. Ezt is érdemes kikutatni. Gazdaboltban például, akár telefonon, ha nincsen a közelben ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!