Mit tegyek a büdös gázszag ellen?
Ne haragudj, de ahol gázszag van, ott gázszivárgás van. Vagy a szomszédnál van, vagy nálatok.
Mi az, hogy régebbi házaknak gázszaga van? Egy 50 éves autónak sincs benzinszaga, csak ha ereszt valahol a benzin.
A gázórások csak a gázórát nézik, mert az az övéké, annak kell hibátlannak lenni.
Mondjuk az, na de a cső továbbmegy, amin nyilván gázkészülék van.
A gázórának mindössze 1 csapja van és 2 csatlakozója és soha nem bántja senki, nem forgatja, mozgatja.
De a gázkészülék 3-4-5 csapját naponta nyitod, csukod.
Az tuti rendben van?
A lakás légmozgása elviheti gázszagot az előszoba irányába is.
Én nem lennék nyugodt..
"Sprayt és fújósat nem nagyon szeretnék"
Akkor próbálj ki valami legolcsóbb lógatósat (Wunderbaum), de ez tényleg a kisebb gond, az a lényeg, hogy sehol se legyen szivárgás.
"Sprayt és fújósat nem nagyon szeretnék"
Amikor még ezek nem voltak 'divatban', teljesen megbízható volt a szappanos víz.
A gázórát ellenőrzőknek nem munkaköri kötelességük az egész lakásban a csatlakozók ellenőrzése.
Nem a gázóra ellenőrzéséről beszélt csak. Azt írta:
"volt teljes ellenőrzés (vmi 4 évenkénti műszaki ellenőrzés) és a konvektorokat, gázkazánt, gázórát mindent végignéztek a munkások és megmértek mindent. Azóta volt egyszer megint egy ellenőrzés, akkor is megkértük, hogy mérjék meg és nem találtak problémát."
Spray alatt o a legfrissitore gondolt.
Lehet venni boltban (talan szerelvenybolt? Esetleg barkacs) hab sprayt amivel befujod a gazos eszkozok csarlakozojat pl kazan konvektor gaz ora csatlakozoi. Ha buborekok jelennek meg rajta akkor szivarog.
Nem értek a műszerhez sem, amivel megnézték, de ott tartotta egy ideig, utána sípolt és azt mondta, nincs probléma. A gázkazánál viszont megnyitották a melegvizet, és működés közben mérték.
Most akkor hívjak ki külön szakembert? Ha igen, akkor mi az ő nevük, kit keressek? Kéményseprőt is megkérdeztem egyszer, ő is odaszagolt, de azt mondta normális szerinte is. Szóval mindenkit kikérdeztem már. Gázóra csere sem volt annyira régen, talán 5 éve ha jól tudom. Esetleg kérdezzem meg a szomszédokat, náluk is van e ilyen szag?
És igen, a spray-n a légfrissítőre gondoltam. Ezekhez a csapokhoz stb dolgokhoz meg egyáltalán nem értek (lány létemre).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!