Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Párnákat, paplanokat szoktátok...

Párnákat, paplanokat szoktátok mosni?

Figyelt kérdés
Ha igen, milyen gyakran? Vagy csak az ágyneműt mossátok?
2021. júl. 29. 07:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Szoktuk. KB fél évente.
2021. júl. 29. 08:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 3 hónaponként, amikor lecserélem könnyebbre/melegebbre.
2021. júl. 29. 08:05
 3/7 molnarmarcell21 ***** válasza:
72%
Hogy lehet mosni? Mosógépben? Nem megy tönkre?
2021. júl. 29. 08:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A mosási útmutatót megtalálod a kis bevarrt címkén, figyelj rá, mert 30, 40, 60C fokot is jelezhet, anyagtól függően.

Ha viszont nagyon régi vattapaplanod van, azt nem lehet mosni, csak szellőztetni vagy vegytisztítani.

2021. júl. 29. 08:36
 5/7 A kérdező kommentje:

Nekem tollpárnáim vannak és gyapjú paplanok. Macerás mindkettő mosása. Gépben szoktam mosni, mindkettőhöz van program, de mindig parázok tőle. Eddig nem volt gond. Kb. fél évente mosom én is. Akkor ez a gyakoriság megfelelő, ha jól gondolom.

Vannak olyan ismerőseim, akik sose mosták még ki 30-40 év alatt, mert szerintük elég a lepedőt és a huzatokat kimosni, "mert csak az piszkolódik". De magamról tudom, hogy időnként álmomban folyik a nyálam, vagy nyáron beleizzadok stb.

2021. júl. 29. 09:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Kb. félévente. Elviszem a mosodába, mert nekem nincs akkor mosógépem

Valamint kéthetente ágyneműcserénél kirakom a napra télen is és nyáron is.

2021. júl. 29. 09:52
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A gyapjú nekem nem fér bele a gépbe, de azt én csak évente mosom, így nyáron. Az ágytakaróim is ilyenek, hatalmasak és nehezek. A kádban mosom, langyos, majdnem hideg vízben, WU2 samponnal. Jól megtaposom, aztán 2-3 szor öblítem. A teraszon, általában 2 nyitható szárítón szárítom, lecsöpög, és ebben a nagy melegben hamar szárad, nem pállik be. Télen nem tudnám hol kiszárítani, ez így bevált. Épp a héten mostam ki a pehelykabátokat is, gyönyörűek, vastagok lettek, (a használattól hajlamos egy idő után összelapulni a pehely.) Tollpárnánál atrra vigyázz, hogy mint a pehelykabátokat, jó meleg napsütéses helyen szárítsd, és kb. félóránként forditsd meg, és ráziogasd! Meglátod, kétszer olyan "magasak" lesznek, mint előtte.
2021. júl. 29. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!