Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy házhoz lehet két nappali...

Egy házhoz lehet két nappali villanyóra?

Figyelt kérdés

Adott a telken egy kétszintes ház meg egy lakótérrel rendelkező melléképület és garázs. Jelenleg felújításban vagyunk, azonban realizáltuk, hogy eszméletlen rosszul van bekötve a házba minden, össze-vissza vannak a biztosítékokra kötve az eszközök, nincs elosztva a terhelés (előző tulaj nem figyelhetett erre, amikor megcsináltatta). 3x25A van most, de nem mennénk sokra akkor sem, ha 3x32-re fejlesztenénk. Az egész mindenség 1 házszám és 1 hrsz alatt fut, két tulajjal.

Lehetséges ilyen esetben az, hogy igényeljünk/beköttessünk még egy nappali mérőórát?

Természetesen reg. szerelővel is egyeztetni fogok, de kiváncsi vagyok így előre, hogy ez lehetséges-e.

2021. júl. 20. 10:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
3x25A mire nem elég? Ipari gépek is futnak 16A-ról pár helyen. Elsőnek elég lenne egy villanyszerelő, aki rendbe rakja a villanyórát.
2021. júl. 20. 11:36
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanarra a házra, ugyanazon néven? Nem. Mi az pontosan, hogy két tulaj? Egy lakóházban egy lakás feles tulajdonban, vagy egy házban két lakás, mindegyik lakásnak más a tulajdonosa? A melléképület sincs külön tulajdonlás alatt? Mert akkor úgy oda lehetne.

De, #1 értelmében, ha konkurrense vagy a rosztovi tankgyárnak, akkor adj be nagyobb teljesítményre igényt, és kaphatsz akármennyit, csak fizesd meg az árát.

2021. júl. 20. 12:17
 3/4 A kérdező kommentje:

De, természetesen elég lenne a 3x25A vagy a 3x32A, ha nem ilyen idétlenül lenne bekötve minden. Indukciós főzőlapon ha minden megy, és mellette elindítom a mosógépet a melléképületben, akkor a kinti biztosítékból az egyik leverődik. De az elektromos autó töltőt (1x32A) az előző tulaj már úgy telepítette, hogy le kell korlátozni 16A-ra (ugye a bejövő eleve csak 25A, de van más is oda kötve, és hogy ne verje le mindig, le kell venni 16A-re).

Csak azért gondoltam, hogy egy másik villanyóra lenne a legjobb, mert olcsóbban és egyszerűbben megúsznám. Nem vagyok villanyszerelő, de szerintem itt az egész belső hálózatot újra kellene gondolni.

Igazándiból úgy van a tulajdonlás, hogy az én nevemen van a főépület alsó szintje, a felső szint, a melléképület és a garázs meg az öcsém nevén fut, a többi osztatlan közös.

Azóta kaptam ismerősöktől egy villanyszerelő elérhetőségét, jövő hónapban kijön.

2021. júl. 20. 13:44
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Gondold át. Az indukciós főzőlap 6-7kw maxon. Sütő még 2kw. Mosógép fűtés 2kw. Ekkora teljesítmények mellett ne csodálkozz. Ha mindent egyszerre akarsz fullon nyomatni, persze, hogy kevés 3x32A is.

Mikró, klíma,egy két háztartási gép, vagy pár barkácsgép, és +3-4kw simán.

2021. júl. 20. 16:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!