Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ott szoktatok lenni a szerelő...

Ott szoktatok lenni a szerelő mellett amíg szerel valamit nálatok?

Figyelt kérdés
Kihívtam egy bojlerszerelőt ma, illik vagy nem illik nézni hogy mit csinál? Persze csak mondjuk az ajtóban állva figyelni hogy csinálja, ilyesmi.

2021. júl. 19. 08:46
 1/9 anonim ***** válasza:
97%

Ellenőrzési célból tök fölösleges mellette állni, mert úgysem értek hozzá.

Ha értenék, én csinálnám. Függetlenül a szereléstől vannak, akiket zavar ha néznek, még ha hagymát vágnak is.

De ha olyan a helyzet, akkor beszélgethetsz vele az ajtóból, de ott állni néma csendben szerintem ciki.

2021. júl. 19. 09:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Van aki bizalmatlanságból van ott, nehogy elpakoljon a szerelő egy-két családi ereklyét a kocsijába, de alapvetően neki is meg neked is elég kényelmetlen szituáció 1-2 órát egymás társaságában szobrozni. A legtöbb szerelő nem tud és nem is akar a kuncsafttal 10 percnél többet beszélgetni a környéken élők intrikáiról, a bojlerek lelkivilágáról vagy az időjárásról.
2021. júl. 19. 09:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam felette állni, időnként ránézek. Most volt villanyszerelő és kerítés készítés is nálunk egyszerre. Kicsit beszélgettem vele, megkérdeztem kér-e kávét, szódát, vizet stb-t. Villanyszerelővel többet beszéltem, mert érdekel valamennyire a téma és tervezgetjük, hogy az egész lakást újra húzzuk, árakról stb-ről.

Néma csendben viszont nem állnék az ajtóban.

Vannak olyan szakik, akik viszont igénylik a beszélgetést, mindenről is beszélnének folyamatosan, csak olyankor nem haladnak annyira a munkával és óra bérért kicsit sok. :)

2021. júl. 19. 09:39
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem vagyok mellettük minden másodpercben, de gyakran rájuk nézek.

Régebben meglopott az ács, mert hagytam, hogy a tetőtérben dolgozzon egyedül és ott voltak tárolva a cuccok.

Máskor meg nem csinálja a mester azt, amit megbeszélünk, ha nem állok mellette. Pl a hőszigetelős fiúk mellett ott kellett állni, különben pont-perem helyett csak pogácsával dolgoztak.

Inkább ellenőrizgetem őket, mint utólag fogjam a fejem, hogy mit csesztek el megint.

2021. júl. 19. 09:43
 5/9 anonim ***** válasza:

A helyzettől függ. Ha semmi dolgom, akkor igen, beszélgetünk. Mert mit csináljak? Vonuljak el feltűnően egy másik helyiségbe és üljek ott egyedül? :D

Ha dolgom van, akkor odakísérem, megbeszéljük, mit kell csinálni, hogyan, aztán csinálom én is dolgomat és majd szól, ha készen van.

De a munkától is függ. Egy rövid kis munkánál ott vagyok. De órákat nem fogok ott állni és beszélgetni.

2021. júl. 19. 10:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy tud figyelni a munkájára, ha beszélgetni akarsz vele. Én nem is néztem, én is jobban szeretem, ha nem néznek.
2021. júl. 19. 10:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem szoktam ott állni mellettük. Megmutatom a munkaterületét, megkérdezem kér-e esetleg egy kávét, aztán megyek a dolgomra. Ha nem ötperces munka, akkor ránézek néha, hogy szüksége van-e valamire. De alapvetően én a saját dolgommal foglalkozom. Nem értek a szereléshez, felesleges ott állni, csak a szerelőt idegesíteném vele és nyilván a bizalmatlanság jeleként értelmezné. Attól hogy meglop, nem félek. Mindig cégektől hívok szerelőt, akik számlát adnak, amin a szaki neve is szerepel. Ha eltűnne ez az közvetlenül a szerelés után, nem lenne nagy kunszt kinyomozni. De soha nem történt ilyen, és nincsenek is előítéleteim ezzel kapcsolatban.
2021. júl. 19. 10:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem állok ott. Megbeszéljük mit hogyan szeretnék, mire képes ő. Aztán ott hagyom. Értékes dolgokat elzárom, elviszem. Egy fürdőszobábnan, WC-ben aligha van valami értékes, ráadásul rosszat tesz a hírnevének, ha elhíreszteled, hogy meglopott (aligha tudodo bizonyítani). Olyan mestert hívj, aki jól dolgozott a szomszédnál, rokonoknál...
2021. júl. 19. 15:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi baja a bojlernek?
2021. júl. 19. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!