Ellenőrzési célból tök fölösleges mellette állni, mert úgysem értek hozzá.
Ha értenék, én csinálnám. Függetlenül a szereléstől vannak, akiket zavar ha néznek, még ha hagymát vágnak is.
De ha olyan a helyzet, akkor beszélgethetsz vele az ajtóból, de ott állni néma csendben szerintem ciki.
2021. júl. 19. 09:04
2/9 anonim válasza:
Van aki bizalmatlanságból van ott, nehogy elpakoljon a szerelő egy-két családi ereklyét a kocsijába, de alapvetően neki is meg neked is elég kényelmetlen szituáció 1-2 órát egymás társaságában szobrozni. A legtöbb szerelő nem tud és nem is akar a kuncsafttal 10 percnél többet beszélgetni a környéken élők intrikáiról, a bojlerek lelkivilágáról vagy az időjárásról.
2021. júl. 19. 09:18
3/9 anonim válasza:
Nem szoktam felette állni, időnként ránézek. Most volt villanyszerelő és kerítés készítés is nálunk egyszerre. Kicsit beszélgettem vele, megkérdeztem kér-e kávét, szódát, vizet stb-t. Villanyszerelővel többet beszéltem, mert érdekel valamennyire a téma és tervezgetjük, hogy az egész lakást újra húzzuk, árakról stb-ről.
Néma csendben viszont nem állnék az ajtóban.
Vannak olyan szakik, akik viszont igénylik a beszélgetést, mindenről is beszélnének folyamatosan, csak olyankor nem haladnak annyira a munkával és óra bérért kicsit sok. :)
2021. júl. 19. 09:39
4/9 anonim válasza:
Nem vagyok mellettük minden másodpercben, de gyakran rájuk nézek.
Régebben meglopott az ács, mert hagytam, hogy a tetőtérben dolgozzon egyedül és ott voltak tárolva a cuccok.
Máskor meg nem csinálja a mester azt, amit megbeszélünk, ha nem állok mellette. Pl a hőszigetelős fiúk mellett ott kellett állni, különben pont-perem helyett csak pogácsával dolgoztak.
Inkább ellenőrizgetem őket, mint utólag fogjam a fejem, hogy mit csesztek el megint.
2021. júl. 19. 09:43
5/9 anonim válasza:
A helyzettől függ. Ha semmi dolgom, akkor igen, beszélgetünk. Mert mit csináljak? Vonuljak el feltűnően egy másik helyiségbe és üljek ott egyedül? :D
Ha dolgom van, akkor odakísérem, megbeszéljük, mit kell csinálni, hogyan, aztán csinálom én is dolgomat és majd szól, ha készen van.
De a munkától is függ. Egy rövid kis munkánál ott vagyok. De órákat nem fogok ott állni és beszélgetni.
2021. júl. 19. 10:06
6/9 anonim válasza:
Nem biztos, hogy tud figyelni a munkájára, ha beszélgetni akarsz vele. Én nem is néztem, én is jobban szeretem, ha nem néznek.
2021. júl. 19. 10:23
7/9 anonim válasza:
Nem szoktam ott állni mellettük. Megmutatom a munkaterületét, megkérdezem kér-e esetleg egy kávét, aztán megyek a dolgomra. Ha nem ötperces munka, akkor ránézek néha, hogy szüksége van-e valamire. De alapvetően én a saját dolgommal foglalkozom. Nem értek a szereléshez, felesleges ott állni, csak a szerelőt idegesíteném vele és nyilván a bizalmatlanság jeleként értelmezné. Attól hogy meglop, nem félek. Mindig cégektől hívok szerelőt, akik számlát adnak, amin a szaki neve is szerepel. Ha eltűnne ez az közvetlenül a szerelés után, nem lenne nagy kunszt kinyomozni. De soha nem történt ilyen, és nincsenek is előítéleteim ezzel kapcsolatban.
2021. júl. 19. 10:59
8/9 anonim válasza:
Nem állok ott. Megbeszéljük mit hogyan szeretnék, mire képes ő. Aztán ott hagyom. Értékes dolgokat elzárom, elviszem. Egy fürdőszobábnan, WC-ben aligha van valami értékes, ráadásul rosszat tesz a hírnevének, ha elhíreszteled, hogy meglopott (aligha tudodo bizonyítani). Olyan mestert hívj, aki jól dolgozott a szomszédnál, rokonoknál...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!