Ház/lakás részletfizetésre. Hallottatok már ilyesmiről?
Hogy mégjobban rámutassak a különbségre:
Lakáslízing vagy lakáshitel esetében a tulajdonos a "banktól" egyösszegben megkapja a tulajdona árát.
Míg amiről én beszélek arról szól, hogy a tulajdonos csak részletekben kapja meg...
Szerintem valamit félreértettél... Olyanról hallottam, hogy "kézből-kézbe autóhitel"
Annyiból áll, hogy magánszemély adja magánszemélynek, bank pedig hitelez.
Nem hinném, hogy lennének olyan emberek, akik csak úgy 20-30 évre meghiteleznének neked egy lakást. Kamatok, előleg, minden nélkül. :S
Az elephant.hu oldalon láttad a hirdetést vagy hol?
Ha magáncég az építő, akkor ő hitelez neked, én is láttam ilyen hirdetést. A szerződést nem láttam, lehet benne csapda, de el kellene olvasnom.
googliba beírva találni olyan házhirdetést, hogy "akár részletfizetésre is" ... szerintem hülyeség lenne ezt akkor kiírni, ha hitelről lenne szó, mivel azt mindenki tudja, hogy hitelre lehet házat venni...
A másik pedig, hogy nekem egy ingatlanközvetítő mondta ezt, hogy manapság van ilyen. Biztos nem a kisujjából szopta, de akkor ezek szerint annyira nem elterjedt.
Indoklásképp azt mondta, azért adják részletre, mert pang az ingatlanpiac "vételi" része... rengeteg ház áron alul eladó, a bedőlt hitelek miatt...
...szerintem pl a részletfizetés jó egy olyan valakinek, aki eladni nem tudja, mert senki nem venné meg azon az áron, amit ér, ugyanakkor a részletekből tudja törleszteni a hitelét, így el sem veszik a háza.
Szerintem ezen nem bukik senki.
Gondolom van egy olyan része a szerződésnek, hogy x év után a maradékot egyösszegben törleszti... nekem így tűnne logikusnak, de épp ezért írtam ide, hátha ismer valaki ilyen szerződés tipust.
Ez valami olyasmi lehet, mint a hitelátvállalás, nem? Bedőlt hitelesek esetleg így próbálják elkerülni a BAR listára kerülést. Te a tulajdonosnak adod a részletet, Ő meg adja a banknak, de Te laksz a lakásban.
Ha így van, akkor én nem mennék bele, mert ez eléggé körülményes.
miután magánszemély nem hitelezhet neked, mivel nem pénzintézet, ezért nem létezik ilyen....(max 2-3 részletet tudok elképzelni)
arról nem is beszélve, hogy eget verő nagy hülye az, aki 20-30 évre hitelezne egy vadidegennek
Utolsó... abban lehet valami, hogy csak 2-3 részletről van szó.
Ezzel lehet hogy pl elkerülik az adózás nagy részét...
Mert hivatalos az első részlet értékéért adta el a házat... a többi részletet meg megkapja kézbe.
De ez csak találgatás.
Ezek szerint nem igazán lehetséges ez a gyakorlatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!