Alacsony (2.40 - 2.70-es) szobák belmagasságát ellensúlyozni tudná a nagy alapterület? Például 5x5-ös szobák helyett 7x10-es, vagy akár 8x12-es termek tágas mérete, terjedelmes hosszúsága/szélessége? Jobb lenne valamelyest a térérzet?
Némely teremgarázsban jól megfigyelhető ez a hatás. Nem tudom hogy lakásban milyen érzés lenne 50-70nm-es alapterület 2,4 belmagassággal..talán, ha nem lóg ki a mennyezetből lámpatest, akkor már kellemesebb lehet.
Talán belsőépítész tudna tapasztalatból tanácsot adni.
Szerintem
Érzésre szerintem is rosszabb a nagy alapterület, alacsony belmagasság. Bár nekem a nagy belmagasság, kis alapterület is marha fura. Pl. egy régi nagypolgári lakás wc-je vicces hatást kelt.
Én azt gondolom az arányosságra kell törekedni.
Nem tudom megmondani neked hogy jobb vagy rosszabb lesz, mert nem tudom mi a cél.
A térérzet és a közérzet millió dolog függvénye, üvegezés, világítás, berendezés, színek, szagok, anyagok.
Nappali, hálószoba, kocsma, skateboard park? Mindnek más kell.
Természetesen szobákra és nappalira értettem a nagy alapterületet és alacsony (2.40-2.70 méteres) belmagasságot.
Ablak a szobák egyik oldalán végig lesz! Igaz nem padlótól plafonig érők, csupán nyolcvan centi magasságtól érnek majd majdnem teljesen a plafonig. De minden szoba egyik oldalán így végig!
Színek világos pasztellek és hófehérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!