Hogyan kell bekötni Westen kombi gázkazán Computherm Q7RF termosztát Kering. szivattyú Tracon elengedéskésleltetéses időrelé NARIDOFF?
A szervíz a kazánból a hálózatin kívül 2 szál vezetéket hozott ki.
Úgy szeretném, hogy a termosztát kikapcsolásakor induljon el az időrelé időzítője, amely a ker.szivattyút vezérélné.
Utókeringetés van most is.Szeretnél még valamit megcsinálni mert van valami másik szivattyúd.Esetleg több körös a fűtés vagy van hidraulikus váltó vagy hőcserélő?
Nem értem tényleg.
A kazánon kívül van egy hőcserélő + keringető szivattyú.
A kazán beüzemelés előtt elkészült az elektronika (fí relé, kismegszakító, földelés, időrelé.)
A beüzemelés előtt ki lett próbálva az időrelé, megfelelően működött.
A beüzemelés után a szervizesek velem kötteték be a kazánból kijövő 2 szálas vezetéket a termosztátvevő 1 és 2 pontjára.
Ezután kipróbáltam a kazán dugvillát 220V állandó áramba, a ker.sziv. időrelévezérelt konnektorba tettem. Az eredmény:a vezérelt konnektorba is állandó áram van.
Jelenleg, hogy van bekötve?
A termosztátnak egy relét kell kapcsolnia, ami vezérli a kazánt egyik érintkezőjén keresztül, egy másik érintkezővel pedig az időrelédet kapcsolja.
Mikor a termosztát kikapcsol, leállitja a kazánt, és bontja az időrelé vezérlő szálát (innen számolja az elejtési időt).
A kazánból kijövő kétszálas vezetéket a termosztát vevőjébe az 1 és 2 csatlakozójába köttették be. Sajnos a bekötésemet nem várták meg, mert rohantak a következő helyszínre.
Egyébként ezt az elekromos rendszert egy maszek villanyszerelő telepítette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!