Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megéri egy kertes házba...

Megéri egy kertes házba klímát beszereltetni fűtésre?

Figyelt kérdés

Van 2 nagy szoba, plusz konyha, fürdőszoba, folyosó. Kívülről le van szigetelve.

3 klímára gondoltam.

Megéri a fűtésszámla szempontjából megcsináltatni? Illetve csinál legalább 23 fokot télen? Hány évig működnek normálisan?

2021. jún. 6. 16:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
25%
Én biztosan nem raknék elsődleges fűtésnek klímát. Ha pénzben, fokban, kilowattban számolunk gond nélkül kivitelezhető, bár nem feltétlenül optimális. De én megőrülnék, hogy folyamtosan az arcomba fújná a meleg levegőt. Teljesen más a komfortja, mint a "sima" fűtésnek, még akkor is ha a hőmérő ugyanannyit mutat.
2021. jún. 7. 02:35
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
10 es se tudja miről beszél🤣 üdv, egy épületgépész
2021. jún. 7. 08:59
 13/20 anonim ***** válasza:

Azért írtam, hogy csak akkor gondolkozzál klímában ha nincsen bent a gáz, mert nem tudod a gáznál olcsóbbra kihozni a fűtést.

A klímások persze ígérnek fűt-fát.

De számold ki, hogy mennyibe kerülne a villanyszerelés a "H" tarifához az esetleges hálózatbővítéssel, + a klímák és a beszerelésük.

Ez maga milliós tétel. Megéri neked?

De kérdezzél rá a klímásnál, hogy mennyit fogyaszt majd a 3 db. klímád akkor, ha bekapcsolnak a mínuszokban a tálcafűtések is?!

Vagy pl. -10 foknál mennyire lesz hatásos ha folyamatos +23-at szeretnél?

Garancia csak akkor lesz a klímáidra, ha évente kétszer kijönnek kitisztítani, kb. olyan áron amennyiért gázfűtésnél -akár- több hónapig is tudnál fűteni.

Stb...stb...

Természetesen nem szeretnélek lebeszélni róla, ha ezt szeretnéd, de a kérdésed az anyagiakról szólt.

2021. jún. 7. 17:17
 14/20 anonim ***** válasza:

Lemaradtak a klímatisztítási árak:

[link]

2021. jún. 7. 17:18
 15/20 anonim ***** válasza:

#12: Na szakikám, akkor magyarázd el miért szarabb egy ilyen levegő-levegő rendszer, mint a klímás fűtés (A link csak példa, nem az adott cégen kell rugózni):

[link]

Tudjuk, te vagy a szakértő, aki épületgépészként mindent lefikáz itt, de valahogy építő jelleggel nem sikerül soha hozzászólni.

2021. jún. 8. 07:03
 16/20 anonim ***** válasza:
Szakikám magyarázd már el hogy a klíma mi, ha nem levegő levegő hőszivattyú??🤦🤣
2021. jún. 8. 08:29
 17/20 anonim ***** válasza:

Gondolom a linket nem sikerült megnézni és még csak nem is körvonalazódik a fejedben mi a különbség egy központi rendszer és a helyiségenként felszerelt split klímák között.

Szakembör

2021. jún. 9. 07:11
 18/20 anonim ***** válasza:
De megnéztem, a kép hibás, vagyis a telepítés, kompresszor kinyiffan 2-3 éven belül ha úgy szerelik a rendszert. Ismerem mert szoktam tervezni ilyet is, sok esetben nem elég helységenként egy anemosztát mert huzathatás léphet fel. Persze függ a térfogatáramtól, körök számától, és a légcsatorna átmérőjétől.
2021. jún. 9. 13:56
 19/20 anonim ***** válasza:
Még szerencse, hogy direkt leírtam, hogy nem a konkrét cég ajánlatát kell nézni, ha rendszert. Nem is sikerült érdemben válaszolni továbbra sem
2021. jún. 9. 20:12
 20/20 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen konzultálok önnel az irodámban bármilyen épületgépészettel, engedélyezéssel tervvel kapcsolatos dologról, természetesen nem ingyen. Ha komolyan érdekli adok címet, bejön és megbeszéljük mi lenne az ideális rendszer, számolok egy transzmissziós veszteséget első körben, amihez szükségem lesz a ház alaprajzára valamint a külső fal rétegrenjére, vastagságára, a többit majd személyesen. Üdv
2021. jún. 9. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!