Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Fehér a plafon nálatok is?

Fehér a plafon nálatok is?

Figyelt kérdés
Mondtam anyámnak, hogy jó lenne újrafesteni a szobámban a falat, mondtam, hogy milyen szint szeretnék, és azt is, hogy jó lenne, ha végre a plafont is befestenénk. Erre anyám rávágta, hogy nem, annak fehérnek kell lennie. Amikor rákérdeztem, "ugyan miért, nem mindegy?", majdnem képes volt egy cirkuszt csinálni emiatt, de az okát mégsem tudta megmondani. Szerintem ez hülyeség, és eszembe jutott, hogy csak azért mondta ezt, mert ő nem éri fel a plafont, szerintem létrával se, vagy mással, ne kelljen még azzal is kínlódni.
2021. jún. 4. 22:32
 1/8 anonim ***** válasza:
41%

Pont annyira fontos hogy feher legyen a plafon mint amennyire hogy feher legyen a fal.

Kerdesedbol azt erzem hogy kiskoru vagy akit szulei tartanak el, szoval ne vitatkozz ezen, ha az o hazik akkor az o dontesuk, akkor is ha nem logikus.

2021. jún. 4. 22:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem általánosságban a legtöbb helyen fehér a plafon, nálunk is fehér, de ez nem egy szabály. Szóval na, lehet az hupilila is. Amúgy szerintem szimplán pazarlásnak érzi a plafont befesteni színesre, mikor az a plafon. Szóval érted, a plafon színe nem annyira fontos, mint a fal színe, mert nem nézel fel olyan gyakran a plafonra, mint amilyen gyakran a falra. Szóval szerintem igen, szimplán pazarlásnak érzi a plafont is befesteni.
2021. jún. 4. 22:58
 3/8 anonim válasza:
100%
Azért fehér, hogy optikailag tágítsa a teret, ne legyen bedobozolt érzete a szobának. Esetleg egy darab oldalsó fal plusz azzal azonos színű plafon ízléses és szép lehet, egyéb esetben talán túl harsány és giccses lenne a végeredmény.
2021. jún. 5. 00:15
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
Az egesz fal feher. Az az egyetlen esszeru szin. Fogadd el.
2021. jún. 5. 03:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tágítja a teret. Mesterséges és természetes fénynél/világításnál szétszórja a fényt. A színes mennyezetnél több fény kell a megvílágításhoz.
2021. jún. 5. 04:28
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Inkább fehérre szokták festeni/hagyni a plafont színes fal esetén is, mert mint írták már, világosabb és magasabb tőle a szoba optikailag, de ettől még te befestheted, szóval ezért nem "kell", csak azért, ha anyukád háza és neki nem tetszik bármiért. Keress rá neten, sokféle példát fogsz találni, milyen fehéren és milyen színesen. Kifesteni viszont akkor is érdemes, ha fehér lesz, mivel beszürkül, piszkosodik ott is, és a friss falak mellett látszani fog, ha a plafon meg régi.
2021. jún. 5. 07:40
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A fényvisszaverő hatás a lényeges, ami a világításra felhasznált energiát is mérsékli. Filmekben lehet látni meghittnek tűnő jeleneteket, ahol a falak drapp vagy pirosas árnyaltúak, képzeld el, milyen világítás kell oda, hogy valamit is látni lehessen. Persze a filmes fényszórók elég nagy teljesítményűek, de azokat a néző majd úgyse látja.
2021. jún. 5. 08:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, nálunk is fehér a plafon. Nem, nem "lustaságból". De lehet színes is, ha ki tudsz egyezni ebben a szüleiddel.
2021. jún. 5. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!