Párologtató készülékek: Melyeket ajánljátok vagy éppen melyeket nem?
Szeretnék vásárolni párolgatásra alkalmas készüléket. Még nem néztem körbe, hogy mi a választék. Szeretném olyanok beszámolóit olvasni, akik kipróbáltak legalább 1-et és vagy bevált vagy nem.
Vannak buktatók? Amikre célszerű odafigyelni?
Árkategória: 8.000 a teteje. A legolcsóbbat nem szeretném, de a legdrágábbat sem.
Köszönöm előre is a hasznosan válaszolóknak!
Segíteni nem tudok, max annyit, hogy teregess bent.
Érdekelne, hogy hogyan éred el, hogy száraz legyen a levegő. Nálunk mindig nedves pedig panel. Mondjuk kicsi gyerek, sokat mosunk.
Párologtató vagy párásító? A kettő nem ugyanaz.
A párologtató általában egy edény radiátorra konvektorra tehető; vízzel megtöltöd, és párolog a víz a hő hatására.
A párásítóba, viszont egy gép. Legtöb a hidegpárásító módszerrel növeli gyorsan a levegő nedvességtartalmát.
1-es!: Én ritkán mosok és akkor is keveset. Közel 12 m2-en élek (ez csak a szoba). Zárt ajtó választja el minden mástól. Nem főzök és meleg vízzel sem zuhanyzok (nagyon minimális vizet használok). A klíma is kiszárít. Laptop szinte egész nap megy, bár este elalváskor már nem - és ekkor szokott jelentkezni a száraz száj és száraz orr.
2-es!: Klímám van, nincs radiátor és nyáron egyébként sem lenne hatékony, mert inkább hűtenék. Ezek miatt tehát párásító készüléket szeretnék.
Én több készüléket is vettem, még az Aliexpressről is vásároltam, de az alsó linken látható kütyü vált be a legjobban. A kis golyós ioncserélős részét kidobtam belőle, és nem csapvízzel, hanem ioncserélt vízzel üzemeltetem. A benzinkúton 2-300 Ft egy ötliteres kanna. Ja, és amiatt, hogy ne szaporodjanak el benne az algák, vagy a bacik 3-4 ezüst 200 forintost tettem a tartályába. A fiam pollen allergiás, és asztmás. Szóval gyakran megy egy levegő szűrő kütyü is a szobájában. Ha 40%-nál alacsonyabb a páratartalom, akkor 50-ig a lenti linken látható kütyüvl tornászom fel neki a páratartalmat.
Olyan paramétereket javaslok figyelembe venni, mint pl. Mekkora a tartály, van e éjszakai fény funkciója, csendes legyen, páraszint mérővel ellátott e, salvus vizet tud e párologtatni, magától kikapcsol e ha kifogy a viz. Attól függ mik az igényeid.
Nekem amúgy egy Momert kis párásitóm van, 0,7 literes tartállyal, csendes, sosem romlott még el 5 év alatt.
2# vagyok. Nekem ilyen van 3 éve.
3 fokozata van, idókapcsolós vagy páratartalomra autómatán. Ionizáloval. Vízhiányra kikapcsol. Szinte hangtalan. Sima csapvízzel használom, pár töltés után ecettel letisztítom a kerámia részét ahol bontja a vizet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!