Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Amivel lerakták a halszálkás...

Amivel lerakták a halszálkás parkettát a 70-es években,abban a ragasztóban van azbeszt?

Figyelt kérdés
2021. jún. 1. 13:08
1 2 3
 11/28 mindentudó99 ***** válasza:
100%
A kátrányban nincs azbeszt. Nyugidj most már le.
2021. jún. 1. 13:56
 12/28 anonim ***** válasza:

Google a barátod

Beszélnünk kell ugyan akkor azokról a parketta problémákról is, ami főleg az 1960-70-es években lerakott, bitumenes anyagú ágyazásba rakott parkettáknál (ragasztott kivitel) jelentkezik. Ebben az időszakban még nem álltak rendelkezésre a ma már elérhető, korszerű, rugalmas kapcsolatot biztosító, ragasztók. Gyakori volt, hogy egyszerűen, költség miatt, olvasztott bitumenbe raktak parkettát.

2021. jún. 1. 13:57
 13/28 A kérdező kommentje:

köszi

amúgy a bitumen és a kátrány ugyanaz?

a bitumen is fekete?

2021. jún. 1. 13:59
 14/28 anonim ***** válasza:
83%

guglizz már rá, rettegés helyett! És ne antalvalis blogokban, hanem szakmai heyleken.

NEm tudom, ki mondott neked ilyen zöldségeket!

2021. jún. 1. 14:11
 15/28 anonim ***** válasza:
Minek etetitek a trollt?
2021. jún. 1. 14:16
 16/28 A kérdező kommentje:

nem vok troll

[link]

innen szedtem

2021. jún. 1. 14:24
 17/28 anonim ***** válasza:
86%

KOmoly hivatkozás... .egy józsibácsi, aki jött a szőnyegért....

LOL

"volt ma nalunk egy bacsi, aki elvitte tisztitani a szonyegeket. Azt mondta,hogy a fekete por, ami feljon a parketta alol es osszekoszolja a szonyeget,katrany (szerintem inkabb az a b betus, ami a '80-as evek elejen nagyon nepszeru volt, mert meg nem tudtak, hogy porlani fog), es hogy azbeszt van benne"

2021. jún. 1. 14:26
 18/28 A kérdező kommentje:

de én nem értek hozzá, ezért tettem fel a kérdést, csak itt olvastam és megijedtem

Egyébként ti dolgoztatok ezzel az anyaggal, vagy ilyen területen dolgoztok?

2021. jún. 1. 14:29
 19/28 A kérdező kommentje:

meg még ezt találtam

A legjobb, ha legalább a lágy PVC-től teljesen megszabadulunk a lakásban (persze az elektromos kábelek szigetelésének kivételével). A PVC-padló helyett választhatjuk a járólapot vagy a linóleumot - utóbbi is természetes alapanyagokból (lenmagolajból, falisztből) készül. (Régebben azbesztrosttal is készítették őket, de ezek ma már nem kaphatók.) Mindkettő drágább, de a környezetre, egészségre veszélytelen. Kerüljük például a lágy PVC-ből készült játéksátrakat, zuhanyfüggönyöket, konyhaabroszokat is! Különösen vigyázzunk a régi (1960-70-es években) lerakott PVC-padlók eltávolításánál, mert ragasztóanyaguk azbesztet is tartalmazhat.

2021. jún. 1. 14:31
 20/28 anonim ***** válasza:
19: ezzel az erővel bontsd le az egész házat, mert bárhol lehet benne valami rettegnivaló.... :-D
2021. jún. 1. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!