Amivel lerakták a halszálkás parkettát a 70-es években,abban a ragasztóban van azbeszt?
Google a barátod
Beszélnünk kell ugyan akkor azokról a parketta problémákról is, ami főleg az 1960-70-es években lerakott, bitumenes anyagú ágyazásba rakott parkettáknál (ragasztott kivitel) jelentkezik. Ebben az időszakban még nem álltak rendelkezésre a ma már elérhető, korszerű, rugalmas kapcsolatot biztosító, ragasztók. Gyakori volt, hogy egyszerűen, költség miatt, olvasztott bitumenbe raktak parkettát.
köszi
amúgy a bitumen és a kátrány ugyanaz?
a bitumen is fekete?
guglizz már rá, rettegés helyett! És ne antalvalis blogokban, hanem szakmai heyleken.
NEm tudom, ki mondott neked ilyen zöldségeket!
KOmoly hivatkozás... .egy józsibácsi, aki jött a szőnyegért....
LOL
"volt ma nalunk egy bacsi, aki elvitte tisztitani a szonyegeket. Azt mondta,hogy a fekete por, ami feljon a parketta alol es osszekoszolja a szonyeget,katrany (szerintem inkabb az a b betus, ami a '80-as evek elejen nagyon nepszeru volt, mert meg nem tudtak, hogy porlani fog), es hogy azbeszt van benne"
de én nem értek hozzá, ezért tettem fel a kérdést, csak itt olvastam és megijedtem
Egyébként ti dolgoztatok ezzel az anyaggal, vagy ilyen területen dolgoztok?
meg még ezt találtam
A legjobb, ha legalább a lágy PVC-től teljesen megszabadulunk a lakásban (persze az elektromos kábelek szigetelésének kivételével). A PVC-padló helyett választhatjuk a járólapot vagy a linóleumot - utóbbi is természetes alapanyagokból (lenmagolajból, falisztből) készül. (Régebben azbesztrosttal is készítették őket, de ezek ma már nem kaphatók.) Mindkettő drágább, de a környezetre, egészségre veszélytelen. Kerüljük például a lágy PVC-ből készült játéksátrakat, zuhanyfüggönyöket, konyhaabroszokat is! Különösen vigyázzunk a régi (1960-70-es években) lerakott PVC-padlók eltávolításánál, mert ragasztóanyaguk azbesztet is tartalmazhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!