Miért hagy ki az áram a lakásban?
Az ilyen hibával az a legnagyobb baj, hogy akkor lehet csak behatárolni hol a hiba, ha az éppen jelentkezik.
Mikor épült lakás ez? Lakásról van szó valóban, nem házról?
Mit nézett a villanyszerelő? Fogalmazzál egyértelműbben! Mi az a "minden"? Ha ekkor sehol nincs áram, egyetlen dugaljban sem, akkor lehet haladni előre az elosztóig, ott kell keresni a hibát. Ha ott minden rendben van, és amikor a hiba jelentkezik az összes veled egy tömbbe lakónál van áram, akkor esélyes, hogy a mérőóraszekrényben van a hiba. Nem elegendő csak a szomszédot megkérdezni ekkor, mert ha nem egy fázison vagytok, akkor lehet olyan, hogy nála van áram, nálad nincs, ha csak 1 fázison van ilyenkor kimaradás. Ha mindenkinél van, csak nálad nincs és az elosztó rendben van, akkor érdemes a szolgáltatóhoz fordulni, vagy egy regisztrált szerelőhöz, akinek van engedélye plombát bontani. Bontja a plombát, átnézi hogy ott minden rendben van-e.
Hát, nem jártam sikerrel.
Viszont villanybojlerünk van, amit én nem merek kiüzemelni (nem értek hozzá), viszont kihívok újra valakit.
Bocsánat a homályos leírásért, sajnos magam sem tudok túlságosan sokat, azt hittem, létezik valami konkrét jelenség, ami okoz efféle rejtélyes kihagyásokat.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!