Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Bezarod -e napkozben a haz...

Bezarod -e napkozben a haz ajtajat kulccsal?

Figyelt kérdés
Kertes hazrol van szo..kaput mindig bezarjuk, de az ajtot nem mindig.Ha este zarod be hanykor?
2021. máj. 6. 22:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%

"Bezarod -e napkozben a haz ajtajat kulccsal?"

Bezárom, de kulcs nélkül, mert én olyan kemény vagyok.

Viccet félretéve: Napközben nem szoktam (nyilván ha itthon vagyok, ha elmegyek akkor igen), este meg olyankor, amikor utoljára jövök be az ajtón, és tudom hogy aznap már nem kell kimennem, akkor bezárom. Szóval ha munkából hazajövök ötkor, és nem egyek sehova aznap, akkor ötkor bezárom, de ha még pl a szemetet kell kivinni, akkor csak később.

2021. máj. 6. 22:52
 2/17 A kérdező kommentje:
Es nem felsz hogy valaki besurran? Ez egy jo kornyek, megis olvastam ilyet, hogy fenyes nappal bementek tolvajok.
2021. máj. 6. 22:54
 3/17 anonim ***** válasza:
40%
Fényes nappal, de még este is nagyjából zéró esély van besurranó tolvajokra. Aki meg be akar jönni azt a zárt ajtó sem fogja megállítani.
2021. máj. 6. 23:16
 4/17 mindentudó99 ***** válasza:
90%
Ha kimegyek a kertbe akkor rázárom. Nagy a kert észre se venném ha be megy valaki. Ha benn vagyok akkor nem
2021. máj. 6. 23:19
 5/17 Miss Endzsi ***** válasza:
17%
Nem, kaput sem, jó a környék.
2021. máj. 6. 23:21
 6/17 A kérdező kommentje:
Itt is jo a kornyek, az utobbi idoben megis megszaporodtak a besurranasok, olyat is olvastam, hogy kerteszkedett kinnt a tulajdonos es addig bementek a hazba, ejszakai betoresek stb.
2021. máj. 6. 23:25
 7/17 anonim ***** válasza:
66%
#3 Súlyosan tévedsz. Mindkét állításod téves. Fényes nappal portyáznak tolvajok, benyitogatnak ide-oda, elviszik a fogasról a kabátot (benne a papírokkal, bankkártyával), asztalról a telefont, a lépcsőházból a gyerekbiciklit stb. Mindent ami mozdítható. Feltörik az autót ha látnak benne gps-t, telefont, táskát. Profik ebben, pár másodperc alatt továbbállnak. Persze aki nagyon akar, bejön, csak nyitott ajtón 3 másodperc, zárt ajtón meg kicsit tovább tart, de nem is állnak neki kinyitni, hanem sétál tovább. Ez Budapest egyik legjobb, tehetős, felkapott környéke. Ezért járnak ide, és nem a nyóckerbe.
2021. máj. 6. 23:57
 8/17 anonim ***** válasza:
73%

#7 Nyilván ez a ház kialakításától is függ. Nálunk a kerítéskapu zárva van, a bejárati ajtó meg hátul van, a fél házat meg kell kerülni hozzá. Az utcáról nem is látszik. Aki idáig bejön, az nem azért jön hogy megnézze nyitva van-e, és ha nincs akkor elkullogjon. Nyilván ha lakás lenne, vagy a ház ajtaja közvetlenül az utcára nyílna, más lenne a helyzet, akkor mindig bezárnám.

Meg persze attól is függ, hogy a házon belül hol vagy éppen. Én a dolgozószobámból meghallom a bejárati ajtó nyitását, ráadásul a ház melleti járdára is rálátok, szóval a bejárati ajtóig sem tudnak bejutni úgy hogy ne vegyem észre (ha csak nem kúsznak át az ablakok előtt, de az nem életszerű). Ha meg valaki mégis úgy jön, hogy ő szánt szándékkal be fog jönni, és az sem zavarja ha rajtakapom mert majd leüt engem, az úgyis bedobja egy téglával az ablakot és bejön ott, ha zárva van az ajtó.

A 3-as is szerintem úgy gondolta, ahogy a kérdező is írta, hogy kertkapu kulcsra zárva, ajtó nyitva. A besuranó tolvajok inkább lakásokban portyáznak, kerítésen nem szoktak átugrani azért hogy a házba bejöjjenek, max ha az udvaron látnak valami könnyen mozdíthatót.

2021. máj. 7. 02:27
 9/17 anonim ***** válasza:
26%

Egy pesti ismerősnél láttam, hogy nappal zárja a kertes ház ajtaját, amikor bemegyünk. Miközben 2,5 m magas a tömör kerítés. De előtte még csak nem is hallottam ilyenről, hogy ajtót zárni, mikor otthon van az ember.

Nálunk nyáron tárva-nyitva van a bejárati ajtó, amikor itthon vagyunk (a megye 2. legnagyobb városában). Nyári hőségben még éjszaka is. A kertkapu kulcsra van zárva.

Van egy örökölt falusi házunk, amikor ott vagyunk, még a kertkapu sincs bezárva. Gyerekkoromban ott laktunk, akkoriban a kertkaput nem is lehetett zárni, és ha elmentünk valahová rövidebb időre, a ház ajtaját csak becsuktuk, hogy az állatok mégse menjenek be, de nem zártuk kulcsra. Ha már egyszer volt kutya. De ez még a Kádár-időkben volt, akkor még meg lehetett tenni. Cigány egyáltalán nem volt a faluban, ha egy átutazó mégis megjelent, százan tartották szemmel.

2021. máj. 7. 05:16
 10/17 anonim ***** válasza:
80%

Ezek bizony valós problémák. Egy Bp-i kertes házban lakó barátomhoz a kora esti órákban, a zárt kapun át ugrott be egy tolvaj.

Benyitott az előszobába, elvitte a kabátokat, táskákat a bennük lévő iratokkal, pénzzel együtt, miközben a család a nappaliban nézte a tévét. Még az udvaron álló nyitott autóból is kiemelt néhány cuccot. Semmit nem vettek észre, amíg keresni nem kezdték a dolgaikat.

Azóta beépíttetett nyitásérzékelőket és mozgásérzékelőket, de egy jó kutya is megakadályozza az ilyen besurranókat. Illetve kutya esetén meg sem próbálják a bejutást.

2021. máj. 7. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!