Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Üzlet a szomszédban-hangsziget...

Üzlet a szomszédban-hangszigetelès?

Figyelt kérdés

A nappalink melletti fal másik oldalán egy tároló van, melybe a mi engedèlyünkkel költözhet csak be egy üzlet. Természetesen társasházròl beszélünk, így finom ráhatáskènt közölték velünk, hogy hát a többi lakó már aláírta, csak mi kellünk ehhez és hát legyünk szívesek, mindenkinek szüksége van arra a kétezer Ftra, ami ebből bejön lakásonként...

Az ígéret szerint kap a szomszéd helyiség egy értelmes szigetelést, mely egy ötcenti vastag hungarocell lapbòl állna.

A fal amúgy állítólag vasbeton (nem értek hozzá, kénytelen vagyok elhinni), ha valaki ebben a helyiségben mozgolòdik, azt mi mindig halljuk, még a beszélgetést is.

Kérdésem tulajdonképpen az a hozzáértőkhöz, hogy egy ötcenti vastag hungarocell tényleg képes ugy hangszigetelni, hogy az ígéretük szerint semmit ne halljunk az üzlet életéből...?

Köszi a válaszokat!

2021. máj. 6. 19:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Az 5 centi vastag hungarocell nem hangszigetel. Vannak erre megfelelő anyagok, de az nem a hungarocell.
2021. máj. 6. 19:43
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint a többi lakó 2ezer Ft-ért a lelkét is eladná, viszont nem az ő lakásuk használati értéke csökkenne a várható zaj miatt.

Legyél diplomatikus és mond azt, hogy nem zárkóztok el előle, de az üzlet felőli oldalon egy erre szakosodott cég csinálja meg a hangszigetelést.

Természetesen a hungarocell az hőszigetelő és nem hangszigetelő anyag.

2021. máj. 6. 19:57
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem mennék bele, erősen csökkenteni fogja a lakásotok értékét.
2021. máj. 6. 20:00
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Adjátok ki valami más célra, ha megoldható.
2021. máj. 6. 20:05
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

5 cm hungarocell az semmi.

20 cm kőzetgyapot, plusz 2 réteg gipszkarton a minimum.

2021. máj. 6. 20:08
 6/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, laikuskent én is úgy gondoltam, hogy ez a hungarocelles megoldás kb a nullával egyenlő...

19:57es ötlete tök jó, szerintem meglèpem. Ha abba nem mennek bele, akkor meg nincs több kérdés.

2021. máj. 6. 20:11
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy megfogadod az ötletemet.

Amúgy egy üzletben nagyon sok olyan zaj keletkezik ami ott mindennapos és fel sem tűnik, de egy szomszédos szobában borzasztóan zavaró lehet a mindennapokban.

2021. máj. 6. 20:15
 8/17 A kérdező kommentje:
Én is ettől tartok... és utána már hiába reklamálnèk.
2021. máj. 6. 20:19
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Gondold el, hogy nyílik pl. egy szolid zöldségüzlet.

Örül a környék.

De hajnali 4-kor a fejed mellett dobálják a zöldséges rekeszeket, illetve akár éjszaka is lepakolhatnak.

2021. máj. 6. 20:26
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne egyezz bele semmilyen feltétellel. Ha van is szakszerű hangszigetelés, az sem szűr ki minden zajt, mivel a padló-födém közös, az átviszi a hangot valamennyire.
2021. máj. 6. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!