Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ez mivel magyarázható?

Ez mivel magyarázható?

Figyelt kérdés

Családom egyik tagja pénteken kapott egy rózsacsokrot, amit az ajándékozó egy áruházban vett. Volt hozzá mellékelve egy tartósító por, ami fel lett oldva a vizükben. Szombaton déltájban néhány szál kókadozni kezdett.

Vasárnap délelőtt a páros számú épen maradtak közé beszúrtunk a kókadozók közül egyet (hogy páratlan számuk legyen a vázában), ami még úgy-ahogy tartotta magát. Kisebb vázába tettük és a vizüket is átöntöttük ebbe a vázába. A maradék (kókadozó, sőt kókadt) rózsákat meghagytuk abban a vázában, amibe pénteken tettük és friss csapvizet is öntöttünk bele.

Legelőször azt vettük észre, hogy az az egyetlen kókadozó, ami az épek közé került (az eredeti tápoldatos vízzel), teljesen fölegyenesedett, sőt - az eredeti vázában hagyott csapvízzel ellátott rózsák is föléledtek kettő kivételével, amelyek szára a virág alatt eltörött.

Az újan föléledteket is átraktuk a többi ép közé és azóta is vígan vannak, díszítenek.

Nem tudjuk felfogni, hogy mitől éledtek fel a kókadt rózsák.

#virágok, #viráglankadás
2021. ápr. 12. 09:50
 1/3 anonim válasza:

???Csoda történt!xd

Amúgy nemtom ez komoly?

2021. ápr. 12. 09:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Becsület szavamra írom, hogy komoly.

Higgyétek el, hogy gyakorlott vagyok a növényvilágban, biológiában, növénytermesztésben, de ez számomra - ahogy írod - csoda. Nem tudom, mivel magyarázni. Most néztem a csokrot. Az ablak előtt van, szórt fényben - semmi baja rózsáknak.

Higgyétek el, hogy komoly. Ilyennel nem találkoztam és nem hallottam róla. Először arra gondoltunk, hogy tömény volt a vizük a tápsótól. Ez nem lehet, mert ugyanazt a a vizet öntöttem a másik (mostani) vázájukba, hígítás nélkül, épp a tápsó miatt.

2021. ápr. 12. 10:57
 3/3 anonim ***** válasza:

A rózsaszárak friss ferde visszavágását szokták elfelejteni vízbe tétel előtt.

Gyaníthatóan ez megtörtént nálad.

2021. ápr. 12. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!