Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ezekből a lyukas aljú rézsűköv...

Ezekből a lyukas aljú rézsűkövekből hogyhogy nem esik ki a föld?

Figyelt kérdés

[link]

Szóval ennek csak 4 oldalfala van, alja nincs. Építéskor átlósan teszik, tehát a 2 oldala alatt van az alatta levő sorban 2 kőnek a széle, alatta csak üres hely van. Hogyhogy nem esik le ott amit beleraksz?

Kell valami tálcát tenni alá, és arra megy a termőföld?

2021. márc. 28. 21:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Inkább geo textilt mint tálcát. Az a vizet át engedi a földet nem.

A képen nem látszik mert szépen be van mulcsozva

2021. márc. 28. 21:54
 2/6 anonim ***** válasza:
56%
Honnan látod, hogy lyukas? Én sehonnan. Ebből következik, hogy van alja, különben kiesne a föld. A nagy semmi nem fogja benntartani.
2021. márc. 29. 04:49
 3/6 A kérdező kommentje:

2es: [link]

Hihetetlen ez a kötözködési kényszer. A karantén miatt ilyen frusztrált mindenki?

2021. márc. 29. 10:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Kérjed meg a tulajt, hogy megnézhessed, de legalább mondja meg, hogyan csinálta. Én is a geotextíliára gyanakszom.
2021. márc. 29. 10:42
 5/6 anonim ***** válasza:

De a geotextil mitől maradna ott? Nem lehet kárpitszöggel hozzáerősíteni a betonhoz. :)

Valami kemény és vékony lapnak kell lenni, pl. műanyag, esetleg alu- vagy vaslemez.

Azt mondjuk észre kell venni, hogy ez nem egy életképes konstrukció. A virágok frissen vannak beültetve. Minimális talaj fér el a rézsűkövekben, ráadásul a beton kiszív minden nedvességet ebből a kevés földből is. Azt meg lehet csinálni, hogy szürke olajfestékkel beitatni a betont belülről, de a talajhiány még utána is fenn fog állni. Ebben a formában csak valami pozsgás növényzet fog megélni benne hosszú távon, pl. kövirózsák vagy varjúhájak.

2021. márc. 30. 08:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Mivel vannak egyéb kiegészítő elemek is, szegély,járdalap, csorga meg egyéb. Szerintem van olyan betonlap ami aljnak használható.

Így viszont kevés a föld, gyorsan kiszárad, nyáron túl is melegszik, így sztem sem életképes hosszútávon.

2021. márc. 30. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!