Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Más is szokott otthon papucs...

Más is szokott otthon papucs nélkül mászkálni?

Figyelt kérdés

Én idáig mindig papucsban voltam otthon. Viszont eléggé befele dől a lábam ezért hamar kitaposom a papucsaim belsejét. Ez pedig nem egészséges. Más ortopédiai problémám is van, valószínű jót tesz ha mezítláb is vagyok.

Vettem már vékony talpú papucsot, de az meg műszálas volt ezért nagyon meleg. Hamar tönkre is ment, ráadásul csak csomagban láttam amiben mindenféle méret van feleslegesen. Már talpbetétet is ragaztottam a papucsba de az sem az igazi. Panelben lakom ezért meleg a padló, felfázni nem fogok.

Gondolkodtam hogy elkezdek zokniban vagy nyáron ful mezitláb mászkálni.

Vannak viszont ellenérvek. A a padló azért koszos. Porszívózom meg felmosok rendszeresen, de azért mégsem olyan tiszta hogy nyugodt szívvel felheverjek utána a kanapéra. Az ágyba sem túl higiénikus így beheverni, de azon legalább van lepedő meg a matracon is van mosható huzat. Az asztalra is fel szoktam rakni a lábam és hát ott van a nasim is meg ott kajálok. + Ha kicsit izzadtabb a lábam az látványos nyomot hagy a laminált padlón.

Lehet figyelgetnem kéne hogy mindig lekapom a zoknim ha leheverek vhova vagy nemtom.

Ti hogy vagytok ezzel?

#papucs #mezítláb #befeledőlőlábúkalapácsujjasharátemelkedésesemberkécske
2021. márc. 28. 18:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
70%
Te ilyen tisztaságmániás vagy? Miért kéne az ágyat ennyire steril helyként kezelni? Szerintem ha amúgy tisztaság van a lakásban, akkor semmi bajod nem lesz attól, hogy a padlóról közvetlenül befekszel az ágyba.
2021. márc. 28. 19:48
 12/24 A kérdező kommentje:
11: Igazad lehet. Egyébként nem mondanám magam tisztaságmániásnak, csak így szoktam meg. Vidéken nőttem fel, ott még cipőben mászkáltunk a házban és nem is volt túl nagy tisztaság. Most tök máshogy élek, kicsit szoknom kell a dolgot.
2021. márc. 28. 19:52
 13/24 anonim válasza:
90%
Én télen-nyáron mezítláb vagyok itthon, sőt, nyáron az udvaron is. Este fürdök, és így tiszta lábbal fekszem az ágyba. Ha meg esetleg koszosnak tartom a talpam, mondjuk egy délutáni szunya előtt, akkor áttörlöm egy nedves törlőkendővel. Az meg hogy felteszem a lábam az asztalra, és ott a kaja és a nasi? Ha a kertben leszedem az epret, nem mosogatom, hanem megeszem... A mai szülők fertőtlenítik a gyümölcsöket, meg akármit, mielőtt a gyerekének adja. A korosztályom ezért nem betegeskedik annyit! Fontos a higiénia, de nem szabad túlzásokba esni! Mezítláb sokkal egészségesebb!
2021. márc. 28. 20:51
 14/24 anonim ***** válasza:
76%

Lakásban meleg a padló, télen max zokni, tavasztól őszig mezitláb.

Magyjából tisztaság van, most legrosszabb esetben felviszek 2 porcicát az ágyra, majd a következő fuvallat leviszi.

Ha a konyhában kiborul valami a padlóra azt rögtön feltakarítjuk, így koszt nem hordunk szét sehova, csak a por van.

Az utcai cipők a bejárati ajtónál maradnak.

Csak akkor papucsozok, ha valahol hideg a padló.

2021. márc. 28. 22:32
 15/24 anonim válasza:
54%

Nálunk nem gond egész nap csak zokniban lenni, a papucsot mi is kényelmetlennek tartjuk. Mondjuk az is igaz, hogy nálunk a padlón sok szőnyeg van. Ha simán csak a padlón járkálnánk egész nap, akkor attól tényleg gyorsabban piszkolódna a zokni is.

Mi lenne, ha vennél pár szőnyeget?

2021. márc. 28. 23:11
 16/24 anonim ***** válasza:
71%

Cipő az előszobában marad, szőnyegek nincsenek (csak alig), így a padló (laminált) mezítláb túl hideg lenne általában, ezért a zokni alap, de ugyanezért igaziból a papucs is. A papucs viszont kényelmes, és könnyen kicsusszan belőle a lábam, nem gond levenni, ha épp fel akarom dobni a lábam a kanapéra vagy fotelba, stb. Csak nyáron, a kánikulában mezítlábazom, amikor direkt jól esik a hűvös padló.

Izzadós lábra szintén alap a zokni szerintem. Ahova meg ételt teszek, oda nem teszek lábat. ;-) Ha koszosnak érzem a lábam, minimum ráhúzok egy zoknit gyorsan - vagy megmosom.

Igen, mezítláb egészségesebb - de attól még egy zokni elfér, az nem árt a lábboltozatnak, akármilyen probléma is van vele.

2021. márc. 28. 23:33
 17/24 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :-)

15: A szőnyegért nem vagyok oda, nehezen takarítható. Porol és ha rálöttyen vmi akkor macerás kiszedni. Lusta vagyok hozzá, de elismerem hogy megvannak az előnyei.

2021. márc. 29. 00:08
 18/24 anonim ***** válasza:
85%
soha nem hordtam itthon papucsot. gyűlölöm a papucsokat. a lábadtól meg nem lesz koszosabb a kanapé. meg a kanapé van érted. teszt képpen vegyél fel fehér zoknit és maszkálj abban egész nap. ha estére fekete a talpa, akkor többet kell takarítanod. ha csak alig koszos, akkor jó. egyébként a koszos lábadat bármikor meg tudod mosni, szóval mezítláb még kényelmesebb mint zokniban
2021. márc. 29. 09:08
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én gyűlölöm a papucsokat, csak a kertben hordok néha, mikor gyorsan kell kiszaladni valamiért.

Amíg szüleimmel éltem, anyukám mániája volt a papucs a lakásban, igazi megváltás volt mikor elköltöztem, és végre nem kellett többé felvennem.

Ha fázik a lábam, akkor egy ilyen "balerina mamuszom" van, abba bújok bele, de egyébként csak a zokni.

(Az előszobában egy szőnyegen vesszük le a kinti cipőt, cipő nélkül pedig nem lépünk a szőnyegre, így nem hordjuk be a koszt.)

2021. márc. 29. 15:18
 20/24 anonim ***** válasza:

"Az előszobában egy szőnyegen vesszük le a kinti cipőt, cipő nélkül pedig nem lépünk a szőnyegre, így nem hordjuk be a koszt."

Én pont fordítva csinálnám: az előszobában nem lenne szőnyeg (az ajtó előtt úgyis van lábtörlő, tehát a kosz nagyja eleve kint marad), ott venném le a kinti cipőt úgy, hogy cipő nélkül nem lépnék a csupasz előszobapadlóra, hanem rögtön a szoba szőnyegére. A kinti cipő miatt nem pucolnék szőnyeget, hanem egyszerűen feltörölném a padlót, ha nagyon olyan pl. téli trutyis időben. (Kb. így is csinálom, csak a szobában sincs szőnyeg.)

2021. márc. 29. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!