Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy legyen a költözés?

Hogy legyen a költözés?

Figyelt kérdés

Van három alternatíva. Van egy nagyon szép, otthonos 3 szobás lakás második emeleten, csendes környéken. A szüleim itt laknak jelenleg, én ott nőttem fel. Van egy utcányira ettől a lakástól egy kertes ház. Ez lényegében két kisebb külön ház ami egymáshoz van építve, de külön bejáratúak. Mindkét kisebb ház 2 szobás, mindegyikhez van fürdőszoba, konyha, nappali. Ez a dédnagymamám háza volt. És van egy nagy ház, kb 3 km távolságra ettől a háztól ami viszont elég zajos környezetben. Ez egy 2 szintes ház, 5 szobával, nagy nappalival, fürdőszobákkal, stb. Ez lényegében egy "villa" (persze nem a szó szoros értelmében, de olyasminek készült), a szüleim 15 éven keresztül építették spórolt pénzből, hobbiból, hogy minél szebb és modernebb legyen. A gond ezzel az, hogy mint mondtam zajos a környék és nem is kimondottan barátságos, mert a szomszéd utcába beköltözött 4 cigány család és mindennaposak a verekedések az utcán meg a botrányok.

Megbeszéltük, hogy bárhova költözhetünk, mert a szüleim majd ahhoz igazodnak (rugalmasak ilyen szempontból). Ti mit javasolnátok, hova költözzünk? Friss házasok vagyunk és elvileg én kéne döntsek, mert mindenkinek mindegy csak engem foglalkoztat ennyire :)

Minden választ előre is nagyon köszönök! :)

2021. márc. 21. 21:35
 1/8 anonim ***** válasza:
A lehető legmesszebb a szülőktől.
2021. márc. 21. 22:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem szeretnénk messze költözni. Jó a viszonyunk velük.
2021. márc. 21. 22:09
 3/8 anonim ***** válasza:

Még.

Ha 15 éven keresztül készült olyan modern nem lehet.

2021. márc. 21. 22:11
 4/8 A kérdező kommentje:

3

De, nagyon modernre van megcsinálva. Maga az építés volt rengeteg idő, mert lassan és apránként csinálták.

De ez mindegy, nem lényeges. Inkább azon van a hangsúly, hogy új és hogy nagy.

2021. márc. 21. 22:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt mérlegeld,hogy a "villa" környékén van-e arra esély,hogy 2,5 vagy tíz év múlva még több cigó költözhet oda?

Mert az egyre rosszabb lesz,-és ha tetszik,ha nem ezeket NEM lehet kiírtani sehonnan.

2021. márc. 22. 08:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Nos azt nem tudom hogy van-e esély rá... De eléggé idegesitenek ezek is
2021. márc. 23. 21:07
 7/8 anonim ***** válasza:

1). A 3.-ba nem költöznék. Tágas, de zajos és más probléma is van.

2). Ha jó a viszony a szülőkkel és nincs esélye a viszálynak (anyukád nem fogja irányítani a menyét, hogyan kell nevelni a gyereket?) Ui. ekkor szoktak kezdődni a bajok. Ha a közös falba lehetne beültetni egy ajtót, akkor ez sem lenne rossz ötlet. Ezzel lenne a legtöbb szobátok, de alighanem jóval kisebbek, mint a mostani, vagy a "villa".

3). A mostani lakás sem rossz.

Nem véleményeztem az első válaszolót, de nem értek vele egyet. Nem egy esetet ismerek, ahol a meny (vő) és a szülők nagyon jól megértik egymást. A magam családja is ilyen. Közel 40 ill. 35 éve szeretjük a menyeinket és ők is minket

Persze, van eset és nem is ritka, amikor pokol a szülők és fiatalok viszonya.

Én a fenti 2. és 3. hely közül választanék. Mérjétek fel a várható jövőt és döntsetek.

2021. márc. 24. 19:41
 8/8 A kérdező kommentje:

7

Köszönöm nagyon szépen a választ! 🙂

2021. márc. 24. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!