Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha szomszéd felszerelt kamerát...

Ha szomszéd felszerelt kamerát a házára, az mennyire jogos?

Figyelt kérdés

Úgy tudom ilyenkor tájékoztatni kell a szomszédokat?

Két szintes ház, eleve fent van a kamera az udvaromba lát. Ez nem jogos. A másik szomszédhoz szinten szembe telibe lát.

Hova lehet ezt jelenteni?

Sajnos ezekkel nem lehet szót érteni sem.

2021. márc. 6. 21:59
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

Nem nézhet se közterületre se más magántulajdonára a kamera!

Honnan tudod higy pontosan mit lát a kamera? Mielőtt megvádolod, óvatosan próbáld megtudni.

2021. márc. 6. 22:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Mert nem mutatná meg mit lehet látni.
2021. márc. 6. 22:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
De akkor honnan gondolod, hogy a te udvarodat kukkolja?
2021. márc. 6. 23:08
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

A vidéki kis telkemen van egy kis házikó. A tolvajok elriasztása érdekében igazinak tűnő "kamerát" (obiban vettem pár ezer forintért) szereltem fel. A szomszéd nem szólt, nem kérdezett. Egyszer jött egy levél az önkormányzattól állítólag, de mivel nincs postaládám ott, nem kaptam meg.

Tavaly nyáron kint bográcsoztunk a telken és a szomszéd összefüggéstelenül elkezdett üvöltözni amit nem értettem. Mondtam neki hogy hívja ki a rendőröket akik ki is jöttek. Akkor derült ki hogy mi is a baja. A rendőrök kezébe nyomtam az "álkamerát" aztán ők meg jól letolták a lökött szomszédot.

A helyedben kommunikálnék a szomszéddal.

2021. márc. 7. 06:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Megmutatja az, ha megfenyegeted, hogy feljelented. De azért előbb barátságosan beszélj vele, mielőtt tényleg hülyét csinálnál magadból...

Nálam is pampogott a szomszéd, hogy az udvarát figyelem. Miközben neki emeletes + tetőteres a háza, szóval az ablakból simán belátja az én udvaromat... Erre biztos ő maga is rájött, mert nem mondta többet, csak egyszer ordított át messziről. De ha mondja, akkor áthívtam volna, hogy nézze meg, mit látok a kamerán. Ezek elég szűk látószögű cuccok, a tető alá szerelt kamera, ami szerinte az egész telkét mutatja, az valójában csak a kerítés aljáig lát.

2021. márc. 7. 08:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja, ha mégse mutatja meg, vagy tényleg a te udvarodat figyeli vele, akkor a helyi jegyzőtől kell birtokvédelmet kérni. 3000 Ft jelenleg egy beadvány, több példányban kell kitölteni, és le kell fotóznod a hozzád látó kamerát. A beadványból egy példányt kap majd a szomszéd, hogy tudja, mivel kell elszámolnia.
2021. márc. 7. 08:22
 7/7 anonim ***** válasza:
... Aztán lesz majd egy békéltető eljárás, leültetnek titeket egymással szemben, hogy egyezzetek meg. Szóval, ezt most is meg tudod lépni, nem kell hozzá papír.
2021. márc. 7. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!