Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mikre figyeljen az ember, ha...

Mikre figyeljen az ember, ha egy vadidegen városba szeretne költözni, és "megvizsgálja" a helyet előtte?

Figyelt kérdés

Bocs, gondolom kicsit érthetetlen a kérdés. Szóval, egy teljesen új városba költöznék, elméletben tetszik egy bizonyos hely, de még sosem voltam ott. Elmennék 1-2-3 napra szétnézni. Nyilván nem a várostörténeti múzeum érdekel, hanem hogy milyen ott élni. Hogy ezt megtudjam, mikre figyeljek? Nyilvánvaló dolgokat tudok, pl ha mindehol piás üvegek vannak meg szemetes, az nem egy jó jel. A klíma nem hinném, hogy nagyon más lesz xD, munkám lenne. Persze, beszéljek helyiekkel, nézzem meg a házak állapotát, mennyire igényes, virágos a város, mennyi nyilvános wc van. De mikre lehetne még figyelni? Egy barátomtól (bár másik országbeli) kaptam azt a tippet, hogy nézzem meg a kukájukat, ha nagyon ütött-kopott, akkor nem cserélik, tehát nem gazdag a város (?). Ezt nem tudom, hogy így van-e vagy sem, de inkább ilyen apróbb jelekre gondolok, amik lehet egy turisztikai látogatás alkalmával fel sem tűnnek, de ha ott élne az ember, idegesítő lenne (fiatal vagyok, gyerek nélkül, kutya-macska nélkül, megtehetném, de nem szeretnék félévente költözni, mert itt ez nem tetszik, ott az nem tetszik. Jó, tudom, a világ legjobb városában is lehet fassz a szomszédod, és biztosan Borsodban is van nagyon összetartó közösségű kis falu (bocs, hogy Borsod volt a példa, de na)).

Milyen tippjeitek vannak? Ti hogyan döntöttétek el, hogy elköltöztök egy tök idegen városba?

2021. márc. 4. 14:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az lenne az első hogy nem e putri. Mi is most akarunk költözni és így nálunk ez alap. Rendes magyar környék legyen. Azt is szoktam nézni hogy a portákon kívül vannak e díszek, ha vannak akkor nyilván kevés a lopás, a bűnözés. Nezem hogy a közelben van e iskola óvoda kocsma, bármi, kinek mik az igényei, viszont mi csendes helyet keresünk, így nálunk az is kizaro. Persze akinek van gyereke, annak az ovi suli játszótér pont hogy előny. Van e közel nagy gyár ami hangos, nagy a forgalom, a por. Legyen közel bolt vagy ne, buszmegálló milyen messze van..... Én ilyeneket nézek.
2021. márc. 4. 14:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A kuka nem jelent semmit, nálunk már vagy 20 éve nem cserélték, mert fölösleges pazarlás lenne.

Amit megtehetsz, hogy gyalog sétálgatsz külsö területeken - nem a belvárosban -, megkeresed a lakóteelepeket és ott is körülnézel délután-estefelé, amikor a többség már hazamegy, az általános zajokból meg egyebekböl kiderül, ha nem túl pozitív a környék.

De feltétlen minél többet mászkálj minél több részén a tepelülésnek, a nagyobb üzletekben (Tesco, Aldi, Lidl, stb) nézd meg, milyenek az emberekröl, hogy viselkednek, miket vásárolnak, mennyire rendesek egymással. Most nem igazán lehetséges, de normál esetben az éttermek, kocsmák környékére is érdemes elmenni, hogy milyen emberek járnak oda, és mennyire tünnek igényesnek vagy elhanyagoltnak.

2021. márc. 4. 14:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kukás példa nettó hülyeség, nem is értem honnan jött a "külföldi ismerősnek" ez a sztereotípiája.

Az ország 10 leggazdagabb városainak egyikében élek, a szemetesem kb. 15 éves. Másrészt ha cserélni akarnám akkor saját költségemen kb. 10 ezer forintért vehetnék egyet a helyi mezőgazdasági boltban...

Szóval erről ennyit.

Egyébként meg a leghasznosabb infót az utca embere adhatja. Nem kell félni megkérdezni az utcán sepregető/sétáló embereket arról, hogy milyen a város és a környék.

2021. márc. 4. 15:07
 4/7 anonim ***** válasza:
54%
Mi 3 éve költöztünk.Sokat nem kellet nézegetni,hazánk egyik ritka 100% magyar lakta és bűnözésmentes kis falu. :-)
2021. márc. 5. 11:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Merre laksz 4es?:)
2021. márc. 5. 12:25
 6/7 anonim ***** válasza:
2021. márc. 5. 12:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ :)
2021. márc. 5. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!