Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szokás a szemetes zsákot...

Szokás a szemetes zsákot kirakni a lakás ajtó elé a folyosóra?

Figyelt kérdés
Nemrég költöztünk ide ,nagyon jó környék (Győrben) kedves szomszédok (idősebbek illetve 30-as korosztály) Azt vettem észre hogy mielőtt leviszik a szemeteszsákot (3. Emelet) van hogy fél napot ott áll a folyosón. Veszprémben ez nem volt szokás társas házban... Amikor tele van leviszem. Múltkor a kisgyerek pelenkája is jól látszott az átlátszó zsákban. Illik ezért szólni vagy csak nekem fura?

2021. márc. 3. 17:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak adalékként említem meg, hogy az ántivilágban, amikor a 6-8 lakásos úribb bérházakban is még volt házmester, ott volt szokásban ez a dolog. Ugyanis ott a házmester feladata volt a szemetesek kiürítése (mert akkor még nem találták fel a műanyag szemetes zsákot és konyhai fa szemetes láda volt szokásban (használt újságpapirral kibélelve).
2021. márc. 3. 19:43
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Normális helyen szerintem nem szokás. Vonzhatja a kártevőket és tűzvédelmi szempontból is aggályos.

#11 Ez nagyon érdekes!

2021. márc. 3. 21:05
 13/15 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk (panel ház) a közvetlen szomszédom úgy gyűjti a szemetet, hogy egy nagy 120 l szemetes zsákba pakolja a kisebb zacskókat, és addig ott büdösödik az egész az ajtója előtt a szintünkøn, amíg a nagy zsák meg nem telik. Lift van, amikor megy le a kutyával /dolgozni levihetné. Másik szomszéd már szólt nekem, hogy szóljak neki. Szerintem bunkó szokás. Mi mindig levisszük, aki épp megy ki otthonról leviszi.
2021. márc. 4. 09:22
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Normális helyen nem szokás. Még mikor panelban laktam, nálunk is volt iylen. Megszűnt a szemétledobó, és egy csomó lakó az ajtó előtt tárolta a szemetét, mert lusták voltak levinni a szelektív kukákba. Aztán csodálkoztak, hogy orrfacsaró bűz van a folyosókon. Később egy kisebb társasba költöztem, ott nem volt ilyen gond. Szekrénybe épített kukám volt, szóval viszonylag kicsi volt az űrtartalma. A zsák még félig sem volt, már ki kellett vennem, de nem akartam zsákot pazarolni, így inkább a teraszra tettem, az ajtó elé eszembe se jutott volna.
2021. márc. 5. 02:24
 15/15 anonim ***** válasza:
47%
Ilyen esetben a közös képviselönek kell szólni, aki intézkedik
2021. márc. 5. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!