Főzőfülke tapasztalatok?
Adott egy 400x140 cm helyiség, ami eddig "lomosként" funkcionált. Az ebédlőböl nyílik.
Olyan elosztás van, hogy az ebédlő és a konyha a ház két legtávolabbi pontján van.
Arra gondoltunk, hogy a mostani konyhánkból gyerekszoba lenne, a konyhát pedig átköltöztetnék ebbe a helyiségbe és főzőfülke lenne.
Viszont én félek, hogy túl keskeny lenne, maradna kb 70 cm mozogni. Ez elég lehet?
Igazából egyszemélyes konyha, egész héten egyedül főzök benne.
A másik probléma, hogy déli tájolású, így valami árnyékoló is kellene.
Szerintetek érdemes így megoldani?
Kevés a 70 centi!
Még U konyha eset3n is min 1.20 kell, de inkább 1.50
Egy kész konyhapult 60 cm mély, tehát 80 centi maradna mozogni.
De ha csináltatod, lehet 50 centi mélyre is, és akkor marad 90 centi mozogni.
De a keskenyebb oldalról van a bejárat? Nem a 4 méteres oldalról?
Mert akkor ki lehet kicsit bontani a falat, és jobban elférsz.
Nálunk így van egy kb. 110x240 centis konyhánk tolóajtóval, a hosszabb falán van középen a tolóajtó, kb. 150 cm széles.
Nekem a szekreny es a szemkozti falon levo etkezopult elotti szekek kozott 65 centim van.
En elferek.
A ket pult kozott 80 centi van.
Nekem kellett a plusz pult az ablak ala,es az eredeti felallasban is 70 centim volt a huto es a szekreny kozt.
A sutom magasan van,igy sokkal kenyelmesebb mint lent a fozolap alatt.
Ha egyedul fozocskezel siman eleg a 70cm.biztosan szuk hatasa lesz,mas mint nalam,mivel itt derek magassag felett nyilik a ter,de azert nem lehetetlen.
4 es vagyok.
Nalam az also szekrenyek fiokosak,es igen,oldalrol pakolom oket,de ki nem?
Illetve a mosogep is a konyhaban van,elotte rendes szekreny ajto,telsejesen ki tudom nyitni,be tudok pakolni a gepbe minden gond nelkul.
Szerintem végszükségben megfelelhet, de jónak egyáltalán nem mondanám..
Van egyáltalán ablaka? Nagyon szűk, kényelmetlennek tűnik.
Szabadon nem választanék ilyen kis méretet, legfeljebb átmeneti időszakra.
8: Egy majdnem 10 nm-es konyha kicsi egyetlen embernek?... mért, neked mekkora van egymagadra úgy, hogy mellette külön étkező szoba is van?
Nekünk a komplett lakásunk akkora, mint a Kérdezőnek a konyha+ebédlő...
9: ember! Hogy lett nálad "majdnem 10" az 5 és fél négyzetméter (bruttó)...????
:-D
Ha leveszed belőle a szekrény által elfoglalt helyet, az 4m x 60 cm /2,4 m2, marad HÁROM négyzetméter.
Nem egyedül van a kérdező, hanem legalább három emberre tervez...
Hol olvasod, hogy mekkora a kérdező konyha+ebédlője?
Amúgy nem releváns összehasonlítani nyitott konyha+étkezővel, mert ott ugye a közös tér is rendelkezésre áll főzés közben. NÁlunk kb. 20 nm a konyha-étkező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!