Ha a házam mezsgyébe épült, mihez van jogom?
A házad csak a telkeden épülhet. Ha olyan az adottság, akkor a két ház közötti közlekedést köteles vagy biztosítani. Ha javítani akar, akkor köteles beengedni olyan feltételek között, hogy magad után mindent feltakarítasz és nem rongálsz semmit.
Egyezz meg vele, hogy hadd építs be üvegtéglát, mivel azon sem ő nem lát be, sem te nem látsz ki. A légkondi, ami ott csöpögne neki, vagy a szagelszívó, ami zúg, már nem biztos, hogy játszik.
Alapelvem, hogy a szomszédokkal jóban kell lenni, leülni, megbeszélni,
engedélyt, hozzájárulást kérni. Jobb a békesség.
A ház tulajdonosa azt mondta, hogy azt rakok oda, amit akarok, erről van írásos bizonyítékom. Akérdés az, hogy így mennyi az a terület, amihez így jogom van? Van-eegyáltalán ilyen? Meg tudom e pl azzal szívni, ha egy esetleges új bérlő csak úgy nem enged be?
Mert akkor nyilván máshova rakom
No most a határra közvetlenül nem szoktak építkezni ilyen esetben az eresz alatti rész még a tiéd szóval a faltól kb 20cm az volt a szokás faluhelyen.
Beengedni köteles de nem nagyon ertem hova akarnál te falat építeni mikor az mar a szomszéd telke.
A legkondival lehetnek bajok.
Elvileg a házad után 20-30 cm az eresz alatt a tiéd ahoz van jogod de ott nem tudsz semmit csinálni max szigetelni.
Kerítést tuti nem húzhatsz a másik telkére, azt meg lehet beszélni, hogy kukát, egyebet ne oda támasszanak.
Én hosszú távú megoldásként megvenném azt a fél-egyméteres sávot a tulajtól, és az egész kerítést tolnám odébb annyival, megszűntetve a kerítés-házfal-kerítés dolgot. Az lenne a legtisztább.
A 9 es nem érti. Ha jól értettem a hazfal a határ a kerítés pedig a ház után és előtt is szintén a határon. A tető alatti eresz részre a csepegés alá egyáltalán nem szokás kerítést húzni. Te valami városi telepes lehetsz aki nagyon nem tudja hogy mennek falun a dolgok.
Szóval húznál egy kerítést a hazfal es az eresz alatti rész között a kerítés 40 cm re lenne a háztól annak mi ertelme?
Es ha ott van nekik a kerti tároló akkor biztosan nem fogják miattad lebontani neked nem lesz jó szomszédi viszonyod azt már most látom elég provokatívan írsz erről 40 cm a tiéd a ház után aztán máris kerítenéd előbb méresd ki, hogy hol a határ pontosan.
De akkor sem epithetsz oda kerítést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!