Mi a legegyszerűbb módja 35 mm-es furat készítésének betonba?
Figyelt kérdés
Nincs se SDS-es fúróm, se fúrószáram. Ahogy néztem, ilyen átmérőjű fúrók tizen néhány ezer ft-ba kerülnek, de ahhoz kellene gép is. Esetleg koronafúróval valamilyen hosszabbítóval és sima ütvefúróval megoldható (nyilván nem ütvefúrnék koronafúróval)?
Födémben kellene egyetlen egy lyukat fúrni 30-as PVC csőhöz. Lehet elég lenne a 32mm-es furat is, de a kérdés itt is fennál.
2021. jan. 25. 11:02
1/11 anonim válasza:
Ha nem szamit a szepseg vagy kesobb korbetapasztod , akkor kalapacs, veso, turelem, ido. Ha nem akarsz gepre kolteni, akkor ez a legolcsobb modszer.
2/11 A kérdező kommentje:
Ilyen kicsi furatot ki tudnék így vésni? Egyébként nem tudom milyen vastag lehet a födém. Több mint 50 éves kádár-kockáról van szó.
2021. jan. 25. 11:07
3/11 anonim válasza:
Kérj kölcsön egy gépet, ne szopasd magad fölöslegesen.
4/11 anonim válasza:
35-mm es lyukat fúrd körbe egy 6-8-10 fúróval és törd át egy kalapáccsal .
5/11 anonim válasza:
A Kádár kockában nem lehet valami kemény beton.
De ne viccelj, ha nincs pénzed egy SDS fúróra, akkor minek neked családi ház?
6/11 A kérdező kommentje:
18 vagyok, csak édesanyám szeretne egy automata mosógépet venni a jövőben, és mivel a helységben nincs lefolyó, ezért raknék be egyet. A meglévő fürdőből úgy megy le a lefolyó, hogy az alsó szinten kijön a falból, majd egyenest le. E fölött van a helység ahová menne a mosógép. Tehát a meglévő 110-es pvc mellé raknám be a 30-ast, vagy esetleg 40-est, de egy mosógépnek szerintem a 30-as is megfelel. Jelenleg jogsira, és kocsira gyűjtök, bocsáss meg hogy nincs pénzem sds-es fúróra.
2021. jan. 25. 11:39
7/11 A kérdező kommentje:
Máshogy sajnos nem tudok bekötni a 110-esbe, csak így, ha leviszem az alsó szintre. Eleve szarul van megoldva az egész fürdő. Sajnos a mesterek nem ismerték se a logikát, egyenes, függőlegest, hasonlókat. Azzal kell dolgozom ami van. Természetesen ha lesz rá lehetőségem, fel lesz újítva az egész, de ahhoz pénz is kell.
2021. jan. 25. 11:42
8/11 anonim válasza:
Amúgy biztosan beton födém? 50 éves családi házakban gyakori volt a fa födém.
9/11 A kérdező kommentje:
Válaszfal rögzítéshez fúrtam már bele kisebb furatot, és szürkés por jött ki belőle, és volt hogy eltört a csavar behajtás közben (müanyag tiplibe), mert olyan kemény volt a beton. Igaz, ez másik helység, de ugyanúgy födém van alatta, mert ugye a harmadik szoba alatt nincs semmi, ez a kettő van olyan.
2021. jan. 25. 11:58
10/11 anonim válasza:
Bérelsz egy gépet és egy megfelelő méretű fúrót hozzá és kifúrod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!