Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » T18, illetve T35-ös trapézleme...

T18, illetve T35-ös trapézlemez esetén mennyi a minimum alátámasztási távolság?

Figyelt kérdés

Tudom hogy ezt ki kellene számolni, de mivel maga a trapézlemez adott, szerintem lennie kellene annak megfelelő értéknek. Modelleztem egy műhelyt (gyakorlatilag lemez garázs, tehát zártszelvény+tr.lemez), amit valamikor lehetőségeim szerint megvalósítanék, és nem tudom milyen távolságra rakjak szelemeneket. Csak hogy lássam az összképet, egyenlőre méterenként raktam (a modellbe), de ha elég neki például másfél, esetleg 2 méter, akkor viszont fölöslegesen nem költenék rá, és dolgoznék vele élesben.

Szóval hozzávetőlegesen, mi az a távolság ami legtöbb esetben megfelelő T18, és T35 esetén? Tudtommal minél nagyobb a bordamagasság, annál nagyobb lehet ez a táv, ezért érdekel a T35-ös is, mert lehet olcsóbban jön ki ha egy kicsit többet fizetek a lemezért, de nem kell annyi alátámasztás.

Egyenlőre 50x50x2-es zártszelvényt raktam oda, mivel a megvehető mobilgarázsokat elnézve bőven elég ennyi. A "szarufa" elemek között 1, illetve 2,2 m távolság van bizonyos okokból, ez még nem pontos, de 1 és 2 méterrel lehet számolni.

Nem tudom kihagytam-e valamit, remélem érthető. Köszi!

2021. jan. 23. 23:15
 1/1 anonim ***** válasza:
Méterenként teljesen jó, semmi súlya nincs egy trapézlemeznek. A tetején talán rakhatod kicsit sűrűbben, de amiatt se aggódnék, nincsenek itt méteres, tonna súlyú havak.
2021. jan. 24. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!