Van rovarmentes kertes ház?
Érdekelne mi a tapasztalatotok rovarokkal kertes házakban (a ház belseje érdekel, esetleg erkély, terasz, de a kertben, udvaron nem zavarnak). Szeretnék kertes házban élni a jövőben, viszont van egy olyan problémám, hogy rovarfóbiás vagyok. Ezért ha nem lehetséges megoldani, hogy rovarmentes legyen a ház, akkor viszont hagynám, és maradnék lakásban. Ami néha itt is van, és még belefér számomra: időnként pár db muslica, egy-két légy nyáron, egy-két szúnyoghálón keresztül is beszabadult poloska, egy-egy pók időnként.
De hogy állandóan hangyák legyenek (abból már néha pár darab is zavarna), vagy csótányok, esetleg egyéb valamik tömegesen, az már problémát jelentene.
Szerintetek? Néhány kertes házban azért van annyi rovar, mert őket nem zavarja, nem félnek tőlük, vagy pedig azért, mert olyan nehéz őket távol tartani?
Apróságnak tűnik, de nekem tényleg fontos lenne.
Mi kertesházban lakunk, megfelelő kezeléssel távol tarthatóak. Pl. ha már kint a ház körül látjuk közelíteni a hangyákat adunk nekik megfelelő szert és kipusztulnak, esélyt sem szabad adni nekik, hogy bemenjenek a házba (6 év alatt kb. 3 hangya szökött be). Csótány nálunk a panelben volt, itt még soha. Egy két repülő jószág néha a szunyoghálón keresztül betéved de vagy levadásszuk, vagy a macska levadássza (nem tudom miért de a macskánk szereti ezeket levadászni).
viszont a kertet rendben kell tartani, és érdemes figyelni a szomszédokat is amikor megveszed, mert ahol a szomszéd olyan ott nehéz távoltartani ezeket. Korábban a szomszédnak rendezetlen volt a kertje, a tyúk olból a szemetett a közös kerítéshez pakolta stb. Ott több ilyen jószág jött be, de amikor elköltözött, és megvette egy fiatal család és rendbe tartják a kertet (ez volt kb. 6 éve) azóta se nálunk se náluk nincs ilyen probléma. Sajnos azt be kell vállalni, hogy az udvart néha végig kell permetezni, kell használni vegyszereket (a ház körül) stb. Füvet rendseresen nyírni kell, a komposztot takargatni, forgatni. A kutya-macska ürüléket össze kell szedni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!